Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 7 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Loopt je iPhone batterij opeens heel snel leeg? Je bent zeker niet de enige!

Wie de laatste dagen opeens heel veel problemen heeft met de batterij van zijn iPhone is zeker niet alleen. Vorige week verscheen de update voor iOS 14.2, het besturingssysteem voor de telefoon, en dat zorgt dus voor aanzienlijk wat problemen.

Meldingen over de problemen duiken voornamelijk op Reddit op, maar zijn ook te vinden op het Apple Developer-forum. Het lijkt voornamelijk te gaan om de wat oudere iPhone-modellen.

iPhone-batterij snel leeg door iOS 14.2

iOS 14.2, het meest recente besturingssysteem voor je iPhone, brengt klaarblijkelijk best wel wat problemen met zich mee. Voornamelijk mensen met een iets ouder model hebben serieuze batterijproblemen. Het lijkt op dit moment te gaan om de iPhone 6, 6S, 7, 8, SE (eerste generatie) en iPhone XS. Gezien het feit dat mensen het probleem pas na de update hebben gekregen, lijkt het te gaan om een softwarematig probleem. Heb jij je iPhone op dit moment nog niet voorzien van iOS 14.2, dan is het verstandig om nog even te wachten!

Wie dat namelijk niet doet krijgt te maken met een snel leeglopende batterij. Er zijn zelfs gevallen waarbij de iPhone in minder dan 30 minuten zo’n 50% lading verloor. iOS 14.2 zorgt er dus voor dat je binnen een paar minuten al 5% aan lading kwijt kan raken. Het zal je misschien niet verbazen, maar dat is niet helemaal de bedoeling. Het lijkt daarbij ook langer te duren voordat de telefoon helemaal is opgeladen.

Op dit moment kunnen ontwikkelaars iOS 14.3 en iPadOS 14.3 testen. Dat betekent dat Apple druk bezig is om de nieuwe update binnenkort uit te rollen. De kans dat die update het probleem verhelpt is aanzienlijk groot. Nog even geduld nog voor de mensen met problemen!

iPhone 6S iOS 15
Geen iOS 15 op de iPhone 6S. (Afbeelding: Apple)

iPad Pro ook de pineut

iOS 14.3 is overigens niet het enige systeem dat voor problemen zorgt. Ook iPadOS 14.3, hetzelfde systeem maar dan voor de iPad, lijkt met dezelfde problemen te komen. Op dit moment lijkt slechts één model met de problemen te kampen na de update. Het gaat om de iPad Pro uit 2018. Mocht je deze problemen dus herkennen, maar geen iPhone hebben? Dan kan het dus ook zeker zijn dat je iPad ook problemen heeft.

Heb jij ook last van de problemen en hebben wij het iPhone model dat jij gebruikt niet genoemd? Laat het ons dan weten via [email protected]!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Loopt je iPhone batterij opeens heel snel leeg? Je bent zeker niet de enige!
Sluiten