Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 17 sep 2018

Slecht nieuws: vervangen batterij iPhones wordt stuk prijziger

De afgelopen week stond absoluut in het teken van de nieuwe iPhones. Apple onthulde met veel fanfare de iPhone Xs, iPhone Xr en iPhone Xs Max. In al dat marketinggeweld is de kans groot dat je iets slechter nieuws hebt gemist. Het vervangen van de batterij van je iPhone wordt volgend jaar namelijk een stuk duurder.

Batterij iPhone vervangen

Vanaf januari 2019, om precies te zijn. Dat heeft de techgigant officieel bekend gemaakt. Januari 2017 werd er een batterijvervangingsprogramma geïntroduceerd, waarbij consumenten met flinke korting de batterijen van hun oudere iPhones konden laten vervangen.

Voor die iPhones komt er 20 euro bovenop de prijs, en gaat de handeling 49 euro kosten. Dat is nog steeds een flinke korting ten opzichte van de oude prijs, die 89 euro bedroeg.

De iPhone X gaat wel weer helemaal terug naar zijn oude prijs. Voor 69 kun je de accu van het toestel vervangen. Ook de iPhone Xs, iPhone Xs Max en iPhone Xr komen in dat rijtje te staan. Oftewel, ook daarvoor ben je 69 euro kwijt.

iphone batterij

Ben je van plan om binnenkort je iPhone te vervangen? Zorg dan dat je dat nog voor het einde van 2018 doet. Dan kom je immers hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor het goedkopere vervangingsprogramma.

Check daarvoor even dit artikel bij onze vrienden van OneMoreThing. Zij hebben precies op een rijtje gezet wat de voorwaarden van het programma zijn, en hoe je dus in aanmerking komt voor de korting.

Ook lees je daar hoe je kunt checken wat de huidige status van jouw batterij is. Overigens blijven de prijzen van andere vervangingen ongewijzigd, zoals bijvoorbeeld die van de accu van iPads. Er zit overigens nog goed nieuws in de pijplijn: naar verluidt worden verschillende reparaties volgend jaar iets goedkoper. Wordt vervolgd!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slecht nieuws: vervangen batterij iPhones wordt stuk prijziger
Sluiten