Ilona Braam
Ilona Braam Cars 12 jun 2017

Do Not Disturb: binnenkort leidt je iPhone je niet meer af in de auto

Veel mensen geloven dat ze geweldige multitaskers zijn en makkelijk met hun smartphone bezig kunnen zijn tijdens het rijden. Onderzoeken tonen echter aan multitasken eigenlijk helemaal niet bestaat en dat zelfs handsfree bellen onder het rijden nog steeds teveel afleidt. De cijfers van verkeersongelukken door afgeleide bestuurders liegen er niet om en deze zijn ook aan Apple niet voorbijgegaan. Met het oog op veiligheid heeft het bedrijf daarom een Do Not Disturb modus ontwikkeld, zodat je iPhone je op de weg met rust laat.

iOS 11 Do Not Disturb modus

iPhone heeft door wanneer je aan het rijden bent

De Do Not Disturb modus is een feature van het aankomende iOS 11. Je iPhone houdt in de gaten wanneer je gaat rijden en geeft dan de aanbeveling om de modus in te schakelen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer hij bemerkt dat de iPhone via Bluetooth aan een auto systeem is verbonden. Ook heeft hij via GPS door wanneer je je op hoge snelheid verplaatst.

iOS 11 Do Not Disturb modus

Do Not Disturb Modus niet verplicht

Hoewel je iPhone je zal aanbevelen om de nieuwe modus in te schakelen tijdens het rijden, ben je hiertoe niet verplicht. Ook wanneer de modus al is ingeschakeld kun je deze gewoon weer uitschakelen. Je krijgt natuurlijk dan wel eerste een waarschuwing, maar deze kan met de druk van een knop overruled worden.

Dode iPhone in veilige modus

Als je dan toch hebt gekozen om de veilige modus in te schakelen, krijg je daadwerkelijk helemaal niks te zien. Je iPhone ziet er dan zo dood en onnatuurlijk uit, dat misschien dat alleen al je toch zou kunnen afleiden. Maar in ieder geval komen er geen notificaties en telefoontjes met afleidende geluiden meer binnen. Dat scheelt al een stuk.

iOS 11 Do Not Disturb modus

Verschillende apps helpen je ook om veilig te rijden

Apple is niet de enige die zich bezighoudt met veiligheid in de auto. Zo zijn er meerdere bedrijven die hier rekening mee houden, zoals Niantic. Pokémon Go gaat namelijk ook in een soort veilige modus wanneer je aan het rijden bent. Verder zijn er verschillende apps, die je helpen om niet afgeleid te raken. LifeSaver, AT&T DriveMode, TrueMotion en Drive Beehive helpen je bijvoorbeeld door het blokkeren van onder andere oproepen en tekstberichten. LifeSaver en DriveBeehive geven je zelfs een beloning als je veilig hebt gereden.

Daarnaast kun je natuurlijk ook gaan voor een veilige auto met alle nieuwe drive assist technologieën. Volgens sommigen zou de nieuwe Volvo XC60 SUV één van de veiligste auto’s op de weg zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Do Not Disturb: binnenkort leidt je iPhone je niet meer af in de auto
Sluiten