Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 31 aug 2018

Android of iOS? Dit zegt jouw smartphone over jouw autokeuze

Is er verschil tussen mensen die een iPhone en een Android-device gebruiken? Volgens de mensen achter Gaspedaal wel. Die website geeft je de mogelijkheid om op zoek te gaan naar een tweedehands auto. En er is ook een app voor. En aan de hand van de gegevens van die app en de zoekopdrachten, denken de mensen achter Gaspedaal te kunnen stellen dat een gebruiker met een iPhone liever een mooie auto heeft dan een functionele.

iPhone-gebruikers willen meer geld uitgeven aan een auto

Een gemiddelde iDevice-gebruiker zoekt naar een auto met een maximale zoekprijs van 13.926 euro. Dat is zo’n 2.500 euro meer dan de Android-gebruiker. Die gaat gemiddeld niet verder dan een maximale zoekprijs van 11.387 euro.

Hoewel in beiden gevallen de Volkswagen Golf het meest populair is, zie je dat iPhone-gebruikers daarna zoeken naar iets luxere wagens als de BMW 5-serie en de Audi A4. Android-gebruikers zoeken na de BMW 3-serie (die bij iPhone-gebruikers ook op twee staat) naar iets functionelere modellen als de Ford Focus en de Volkswagen Polo.

iPhone auto

Daarnaast is het grappig om te zien dat 75 procent van de iPhone-gebruikers op zoek gaat naar een automaat. Dat doen bij de Android-gebruikers maar zestig procent. Qua kleur is er echter geen voorkeur tussen beide gebruikers.

Hoewel iPhone-gebruikers meer kijken naar kleur, zie je dat in beide gevallen grijs en zwart duidelijk het meest populair zijn. Mocht je een gele of een paarse auto hebben? Dan is de kans klein dat je hem gaat verkopen, want daar wordt het minst naar gezocht. Of roze ook een zoekkeuze is, dat is niet helemaal duidelijk.

Wil jezelf een tweedehands auto gaan kopen? Dan hebben onze vrienden van Manners een mooi artikel over waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf. Wil je meer lezen over auto’s? Dan kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Android of iOS? Dit zegt jouw smartphone over jouw autokeuze
Sluiten