Mark Hofman
Mark Hofman Apps 22 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

iPhone in 2021 voorzien van maar liefst 217 “gloednieuwe” Emoji

In de loop van 2021 brengt Apple, volgens Emojipedia, maar liefst 217 nieuwe Emoji uit voor zijn apparaten. Het gaat slechts om een aantal geheel nieuw tekentjes. Verder worden er voornamelijk bestaande Emoji aangepast.

Onder de nieuwe lading Emoji vallen nieuwe gezichten, nieuwe hartvormige tekens, een vrouw met een baard en meer huidskleur opties.

217 nieuwe Emoji op iPhone in 2021

Unicode, de partij die Emoji goedkeurt en selecteert, zou in 2021 helemaal geen nieuwe meer toevoegen. Dat is het bericht dat de organisatie eerder dit jaar naar buiten bracht. Maar door het coronavirus werden de plannen van dit jaar uitgesteld en kunnen we in 2021 alsnog 217 nieuwe karakters verwachten. Het gaat in totaal om 7 gloednieuwe Emoji. De overige 210 zijn bestaande karakter die worden aangepast of krijgen nieuwe varianten.

Onder de nieuwe Emoji vallen:

  • Vrouw met baard
  • Personage met baard
  • Uitblazende smiley
  • Gezicht in de wolken
  • Hart in vlammen
  • Helend hart
  • Smiley met rollende ogen

Het gaat om Unicode 13.1 die dus in 2021 wordt uitgebracht. Dit jaar hebben we dus te maken met versie 13.0 en versie 14.0 krijgen we dan pas in 2022.

De nieuwe tekentjes (Afbeelding: Emojipedia)

Beter vindbaar in iOS 14

Met de komst van iOS 14 zijn Emoji ook een stuk beter vindbaar. Het is in het nieuwe besturingssysteem mogelijk om de tekentjes te zoeken in het toetsenbord.

Wanneer je met iOS 14 op het tekentje klikt, komen zoals gewoonlijk de poppetjes tevoorschijn. Zo zie je bijvoorbeeld gewoon je meest gebruikte Emoji en is het mogelijk om ze per categorie te bekijken. Nieuw in hetzelfde venster is de zoekbalk die erboven verschijnt. Daar is het mogelijk om bijvoorbeeld het woord ‘Hart’ in te tikken. Vervolgens zal het toetsenbord je alle Emoji met een hart laten zien.

Dat is uiteraard een van de weinig nieuwe functionaliteiten van iOS 14. Benieuwd wat het besturingssysteem je nog meer te bieden heeft? Lees dan zeker dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iPhone in 2021 voorzien van maar liefst 217 “gloednieuwe” Emoji
Sluiten