Mark Hofman
Mark Hofman Tech 20 feb 2019

Deze irritante Apple iPhone feature verdwijnt mogelijk in iOS 13

Apple komt in 2019, net zoals ieder jaar, met een nieuw besturingsysteem voor de iPhone. Volgens XDA’s Mac Weinbach wordt iOS 13, in tegenstelling tot iOS 12, weer echt eens iets anders. In detail treden kon de man niet, maar hij laat wel weten dat de meest frustrerende feature voor iPhone gebruikers in het nieuwe systeem de deur gewezen wordt. 

Apple iPhone feature verdwijnt in iOS 13

Apple komt logischerwijs niet alleen met een gloednieuwe iPhone in 2019, maar ook met een nieuw besturingsysteem. Waar iOS 12 naar ons idee weinig nieuws wist te brengen, lijkt het systeem van dit jaar dat wel te doen. Althans, dat is als we XDA TV presentator Max Weinbach mogen geloven. Op Twitter laat hij weten dat iOS 13 “groundbreaking” moet worden, wat naar ons idee inhoudt dat er heel veel gaat veranderen. Toch kan de beste man niet in detail treden, maar vertelt hij ons wel iets anders.

Volgens Weinbach nemen we in iOS 13 afscheid van een Apple iPhone feature die, kennelijk, veel gebruiker al jaren weet te irriteren. In het nieuwe besturingsysteem zal de volume HUD, dat grote vierkant in het midden van je scherm als je het geluid regelt, eindelijk verdwijnen. Op Reddit zijn veel geluiden te horen van gebruikers die de HUD veel te veel aanwezig vinden. Iets waar we ons best wel in kunnen vinden. In iOS 13 wordt de regelaar waarschijnlijk een heel stuk subtieler weergegeven, wat best een verbetering te noemen is. Zeker gezien het feit dat de huidige HUD pontificaal in je beeld staat.

Wanner iOS 13 precies het daglicht gaat zien is op dit moment niet bekend. Wel wordt er verwacht dat dit tijdens Apple’s WWDC Developers Conference gaat gebeuren, wat volgens geruchten van 3 juni tot en met 7 juni plaatsvindt.

Reageer op artikel:
Deze irritante Apple iPhone feature verdwijnt mogelijk in iOS 13
Sluiten