Mark Hofman
Mark Hofman Tech 23 mei 2019

iPhone langzamer door update? Apple gaat je waarschuwen!

Apple kwam ongeveer anderhalf jaar geleden in opspraak vanwege software-updates. De producent uit Cupertino zou oudere modellen van de iPhone bewust langzamer maken zodat de consument sneller over zou stappen naar een nieuw toestel. In 2018 maakte Apple dat goed met updates die smartphones sneller maakte en in 2019 voert het nog een wijziging door. Het bedrijf gaat je voortaan waarschuwen voor langzamere iPhones. 

Apple waarschuwt voor tragere iPhones in updates

Bezitters van oudere iPhone-modellen zullen zonder enige twijfel vragen hebben tijdens het updaten van hun telefoon. Wordt mijn toestel langzamer, gaat de batterij er op achteruit en is het wel verstandig om te doen? In het verleden maakte Apple iPhones bewust trager met de komst van nieuwe besturingssystemen. Nadat het bedrijf hier flink voor op de vingers is getikt kwam het de consument tegemoet. iOS 12 maakte oudere iPhones aanzienlijk sneller en ook in 2019 komt Apple de consument tegemoet.

Tot vandaag gaf Apple geen informatie over de risico’s die software-updates voor oudere iPhones met zich meebrachten, maar daar komt verandering in. Het bedrijf van Tim Cook belooft veel meer informatie te geven over de impact van updates. Daar heeft de Britse waakhond CMA (Competition and Markets Authority) op aangedrongen. De iPhone-maker moet veel meer informatie verschaffen aan de consument en dat is dan ook wat het gaat doen. Zo krijgen eigenaren van oudere iPhones, bij het overstappen naar iOS 13 bijvoorbeeld, onder andere te zien wat de update voor gevolgen heeft voor de prestaties van de smartphone.

iOS 13 iPhone iPad

Buiten het feit dat dit ontzettend lekker is voor de consument, is het nog maar de vraag of dit voordelig is voor Apple. Zal de consument nog steeds een update doorvoeren wanneer hij of zij erachter komt dat hun iPhone er daadwerkelijk op achteruit gaan. Beter gezegd: voer jij een update door als er staat dat je batterij er voor 10% op achteruitgaat? Met die gedachte in het achterhoofd kunnen we zeggen dat het duurzamer is, maar niet perse beter voor Apple.

Benieuwd wat iOS 13 te bieden heeft? Check dan ons overzicht!

Reageer op artikel:
iPhone langzamer door update? Apple gaat je waarschuwen!
Sluiten