Mark Hofman
Mark Hofman Tech 28 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Is jouw iPhone ingesteld op NL-Alert? Op deze datum test je het!

Waar NL-alert op de meeste smartphones die verkocht worden in Nederland vaak al ingesteld is, was dat bij iPhones niet het geval. Door de komst van iOS 12.2 is hier verandering in gekomen en wordt jij ook gewaarschuwd bij een melding. Of dat in de praktijk ook echt zo werkt is binnenkort te testen.

NL-Alert actief op je iPhone? Je test het binnenkort!

Of je iPhone, of welke andere smartphone dan ook, daadwerkelijk voorzien kan worden van een NL-Alert is binnenkort te testen. Op maandag 3 juni stuurt de overheid om 12:00 uur er een testbericht uit, waardoor jou telefoon waarschijnlijk een melding krijgt (en jij je kapot schrikt). Hierdoor is heel duidelijk te zien of iPhones met iOS 12.2 ook daadwerkelijk een NL-Alert kunnen ontvangen.

Waar veel Android-toestellen bij aanschaf al NL-Alert ondersteunde, was dat tot afgelopen maart nog niet het geval voor iPhones. Gebruikers moesten voorheen zelf instellen dat ze berichten wilde ontvangen. Door de iOS 12.2 update, die in maart dit jaar verscheen, is hier verandering in gekomen. Gebruikers met het besturingssysteem op hun iPhone zullen, als het goed is, komende maandag een melding krijgen.

NL-Alert op je iPhone

Geen melding? Dit moet je doen!

Krijg je op maandag 3 juni een melding van NL-Alert, dan zit je helemaal goed. Maar wat als je geen melding krijgt? Dan houdt dat in dat je iPhone niet helemaal goed is ingesteld voor de dienst van de overheid (joh!). Gelukkig is dat snel te fixen.

  • Ga naar Instellingen
  • Ga naar Berichtgeving
  • Controleer of de optie Noodmeldingen staat aangevinkt
  • Is dat het geval: doe niks, verlaat de instelling en lees een artikel op WANT.nl
  • Is dat niet het geval: vink Noodmeldingen aan en ontvang vanaf dat moment mogelijke NL-Alerts.

De overheid controleert eens in de zoveel tijd of smartphones zijn voorzien van NL-Alert ondersteuning. Zo stuurde het op 3 december de meest recente testmelding. Hieruit bleek dat ruim 11 miljoen mensen, van 12 jaar en ouder, het bericht ontvangen hadden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Is jouw iPhone ingesteld op NL-Alert? Op deze datum test je het!
Sluiten