iPhone-reparateurs in Nederland krijgen originele onderdelen van Apple

Apple breidt zijn Independent Repair Provider programma uit naar Europa en Canada. Dat maakt het bedrijf uit Cupertino vandaag bekend. Het houdt in dat bedrijven, ongeachte de grootte, iPhone-modellen kunnen repareren met originele onderdelen van Apple.

Nadat het programma in de herfst van 2019 uitrolde waren er 140 verschillende onafhankelijke reparatiebedrijven die zich hadden aangemeld. Dat zorgde ervoor dat er 700 nieuwe locaties waren in de Verenigde Staten waar mensen hun iPhone-modellen konden repareren. Reden genoeg om het succes uit te breiden. Nederlandse reparateurs kunnen zich nu aanmelden.

Nederlandse iPhone reparateurs krijgen originele onderdelen van Apple

Apple breidt het programma uit naar onafhankelijke iPhone-reparateurs in 32 landen. Deze landen zijn verdeeld over Europa en Canada, zo maakt het bedrijf bekend via een persbericht. Onder deze 32 landen valt ook Nederland, wat in de toekomst zorgt voor meer reparatiepunten in ons land.

Er hangen geen kosten aan de deelname aan het Independent Repair Provider programma. Bedrijven krijgen gratis toegang en er worden zelfs trainingen gegeven aan nieuwe bedrijven. Wel zijn er een paar vereisten waar een partij een moet voldoen. Zo moet er in het bedrijf een Apple-gecertificeerde technicus aanwezig zijn die de iPhone-reparaties uit kan voeren.

iPhone X Apple
Apple iPhone X (Afbeelding: Josh Edelson / AFP)

“We zijn blij dat we ons Independent Repair programma uit kunnen breiden naar meer locaties in de Verenigde Staten, Europa en Canada”, zo maakt Apple’s Chief Operating Officer Jeff Williams bekend.

“Wanneer een klant een reparatie nodig heeft willen we verschillende opties aanbieden. Opties die niet alleen voldoen aan de wensen van de klant, maar ook garantie bieden op gebied van veiligheid en kwaliteit. Alles zodat een iPhone zo lang mogelijk mee kan.”

Wil je meer informatie over het hele programma of een overzicht hebben van alle landen waarin het beschikbaar is? Bezoek dan zeker even deze pagina van Apple. Nederlandse-reparateurs kunnen zich via deze weg ook aanmelden voor het programma.

Reageer op artikel:
iPhone-reparateurs in Nederland krijgen originele onderdelen van Apple
Sluiten