Daniel Koster
Daniel Koster Apple 28 jan 2017

Je iPhone resetten doe je aan de hand van deze stappen

Is jouw iPhone traaaaaaaag? Dat is gemakkelijk en snel op te lossen. Hoe? Je iPhone resetten. Even deze stappen volgen en je iPhone kan er weer tegenaan.

[listicle]

Schakel je telefoon uit

Soms hoef je ‘m helemaal niet te resetten. Je kunt ook je telefoon even uit- en inschakelen. Dat doe je door je vergrendelknop ingedrukt te houden en je telefoon uit te schakelen. Daarna doe je hetzelfde om ‘m weer aan te zetten. Is-ie weer snel? Probleem opgelost. [/listicle]

iPhone resetten

[listicle]

Voer een harde reset uit

Reageert-ie hier niet op, of is je telefoon nog steeds traag? Houd dan de vergrendelknop en de homeknop tegelijk in. Hierdoor zal je iPhone vanzelf opnieuw opstarten. Vaak loopt-ie dan weer als een trein. Pas op: je kunt hier data mee verliezen.[/listicle]

iphone-7-f-want

Dit werkt anders op de iPhone 7 trouwens. Daar doe je dat door de onderste volumeknop en je vergrendelknop ingedrukt te houden. Dat komt omdat de homeknop softwarematig wordt aangestuurd en-ie dus niet werkt als je telefoon is vastgelopen.

[listicle]

Tot slot: je iPhone resetten naar de fabrieksinstellingen

Doet je telefoon helemaal niets meer of blijft-ie nog steeds ontzettend traag? Dan is het herstellen naar de fabrieksinstellingen een aanrader. Maak dan eerst een backup door je telefoon met je computer te verbinden. iTunes wordt dan automatisch gestart en je kunt kiezen voor een backup in de cloud of op je computer. [/listicle]

iPhone resetten

Vervolgens dien je de volgende stappen uit te voeren om je iPhone naar de fabrieksinstellingen te herstellen. Ga naar je ‘Instellingen’, open ‘Algemeen’ en kies voor ‘Stel opnieuw in’. Tot slot kies je voor ‘Wis alle inhoud en instellingen’ en bevestig je keuze.

iPhone resetten

Je iPhone resetten kan ook via iTunes. Wanneer jij ‘m hebt verbonden kun je kiezen voor de optie ‘Herstel iPhone’. Dat gaat simpel, maar dan moet je iPhone wel aan je laptop/computer blijven hangen.

iPhone resetten

Ready, set, go!

Hoppa, nu kan je iPhone weer sprinten in plaats van op een sukkeldrafje door het leven gaan. En er is meer, want je kunt je telefoon nóg sneller laten functioneren. En o ja, je kunt ‘m ook sneller laten opladen.

Reageer op artikel:
Je iPhone resetten doe je aan de hand van deze stappen
Sluiten