‘iPhone SE 2 kan een grote treffer worden voor Apple’

De bekende analist die Apple in de gaten houdt, Ming-Chi Kuo, denkt dat de iPhone SE 2 een flinke treffer kan worden voor Apple. De opvolger van de populaire iPhone SE zou op zijn vroegst ergens in maart 2020 gepresenteerd kunnen worden.

Analist Ming-Chi Kuo heeft van zich laten horen in een nieuwe investeerdersnotitie, die in handen is van Macrumors. De iPhone SE-opvolger zou namelijk ongekend populair kunnen worden. Kuo schrijft dat de SE 2 in een jaar tijd waarschijnlijk 20 tot 30 miljoen keer verkocht kan worden. Daarnaast gelooft de man dat de opvolger van de kleine Apple-smartphone in maart van 2020 gepresenteerd zou kunnen worden. Dat zou niet vreemd zijn, aangezien de eerste iPhone SE in maart 2016 verscheen.

iPhone SE 2 met een 4,7″-scherm

Kuo verwacht verder dat de iPhone SE 2 mogelijk niet de smartphone wordt waar iPhone SE-gebruikers nu op zouden rekenen. Zo zou het scherm van de SE 2 4,7-inch groot zijn. In vergelijking met het 4″-scherm van zijn voorganger, is dat nogal een groot verschil. Juist het compacte scherm en formaat spelen een rol in het gebruiken van de smartphone. Wel zou het scherm van de SE 2 kunnen rekenen op Touch ID.

Klik/tap voor groter.

Desondanks zou de iPhone SE 2 verder wel een hoop waar voor zijn geld kunnen aanbieden, mits Apple natuurlijk de prijs relatief laag houdt. Onder de motorkap treffen we mogelijk de volgende generatie Apple A13-processor aan, evenals 3 GB aan werkgeheugen en 64 of 128 GB aan interne opslagruimte.

Achterop zou een enkele, geüpgradede cameralens zitten. Google heeft inmiddels bewezen dat je met een enkele cameralens een hoop kunt bereiken, dus dit hoeft geen negatief aspect te worden.

Mogelijke prijs van het toestel

Daarnaast zijn er al geruchten verschenen over de mogelijke prijs van de iPhone SE 2. Apple zou dit toestel als budgetsmartphone willen aanbieden met een prijs van 399 dollar (359 euro exclusief belastingen). Daarnaast zijn er geruchten over 5G-ondersteuning: elke nieuwe iPhone van volgend jaar zou een 5G-modem moeten krijgen.

Reageer op artikel:
‘iPhone SE 2 kan een grote treffer worden voor Apple’
Sluiten