Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Smartphones 27 januari 2020

Krijgt de iPhone SE 2 een eigen Apple Event? Dit weten en verwachten we

In juni hebben we de Developer Conference en in september wordt de nieuwe iPhone getoond. Dat is al jaren een zekerheidje, maar zo nu en dan verrast Apple ons met een extra event. Dit Apple Event vindt dan meestal plaats in het voorjaar en wordt gebruikt om nieuwe producten aan te kondigen. Dat zou in 2020 ook maar zo het geval kunnen zijn. Er zitten namelijk, als we de geruchten moeten geloven, nogal wat nieuw producten in de pijplijn van Apple.

Een Apple Event in het voorjaar van 2020 is alles behalve een zekerheid, maar als deze er komt, zal Apple geen moeite hebben om deze te vullen. Wie de laatste weken de geruchtenstroom in de gaten heeft gehouden, weet dat Apple achter de schermen druk bezig is met nieuwe producten. Het is daarom zeker niet uitgesloten dat we in maart 2020 een Apple Event gaan krijgen. Mocht dat zo zijn, dan kun je dit gaan verwachten.

Apple Event voor de iPhone SE 2 / iPhone 9

2020 zou zo maar het jaar kunnen worden waarin we sinds lange tijd weer een goedkopere iPhone gaan krijgen. Sinds Apple de iPhone SE niet meer verkoopt, is het wachten op een opvolger. Volgens de geruchten gaat deze iPhone SE 2 er dit jaar eindelijk komen. Het is alleen nog de vraag of hij daadwerkelijk zo gaat heten, want sommigen beweren dat Apple hem de iPhone 9 gaat noemen.

Benieuwd wat je van dit toestel kunt gaan verwachten? Lees dan hier onze uitgebreide round-up.

Dat er een nieuwe iPhone gaat komen, lijkt zo goed als zeker. Het is alleen wel de vraag of deze door middel van een Apple Event geïntroduceerd gaat worden. Producten als de AirPods Pro, iPad Air 3 en zelfs de 16-inch MacBook Pro kregen bijvoorbeeld ook geen eigen Apple Event. Toch is de kans zeker aanwezig dat die eer wel is weggelegd voor de iPhone 9. Diens voorganger, de iPhone SE, kreeg immers ook een eigen Apple Event.

Update voor de 13-inch MacBook

De iPhone 9 zal ongetwijfeld de ster van de (mogelijke) show worden, maar Apple heeft nog meer aankondigingen klaarliggen. Eentje waar veel mensen op hopen, is een update voor de 13-inch MacBook. Zowel de MacBook Pro als de Air in dit formaat maken namelijk nog gebruik van het toetsenbord met vlindermechanisme.

MacBook Pro 16-inch 24
Klik/tap voor groter.

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat dit toetsenbord geen succes is geworden. Na vele updates en reparatieprogramma’s is ook Apple tot die conclusie gekomen. De producent uit Cupertino greep daarom voor de 16-inch MacBook terug op het toetsenbord dat gebruik maakt van een schaarmechanisme. In onze uitgebreide review kun je lezen dat dit een hele goede keuze is gebleken. Het is daarom aannemelijk dat ook de 13-inch modellen dit toetsenbord gaan krijgen.

De toekomst is rood en draait om diensten

Naast de introductie van nieuwe producten, is de kans ook groot dat we meer kleur gaan krijgen. Na het succes van eerdere rode producten lijkt het erop dat ook de Apple Watch een kleur-update gaat krijgen. Daarnaast is een Apple Event natuurlijk niet compleet zonder diensten. Wat we op dit gebied kunnen verwachten is nog onduidelijk, maar de aankondiging van een dienstenbundel (Apple Music + Apple TV+) lijkt niet ondenkbaar.

Reageer op artikel:
Krijgt de iPhone SE 2 een eigen Apple Event? Dit weten en verwachten we
Sluiten