Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Smartphones 14 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

iPhone SE 2 lancering: top-analist komt met prijs, details en tijd van release!

De doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo heeft nieuwe details over de iPhone SE 2 prijsgegeven. Hij verwacht dat het toestel het uiterlijk van de iPhone 8 voor een groot gedeelte overneemt. Ook zou het nieuwe budgetmodel de processor van de iPhone 11 krijgen. Dat alles tegen een heel vriendelijke prijs. Het toestel moet dan ook vanaf aankomend voorjaar in de winkel liggen.

Een aantal verwachtingen van de analist zagen we ook al in eerdere geruchten. De verwachting dat de iPhone SE 2 een A13-chipset krijgt, die ook in de iPhone 11 is gestopt, is dan ook geen verrassing. Dat zou een groot voordeel zijn voor kopers die daarmee verzekerd zijn van nog jaren aan iOS-updates. De telefoon is daarmee namelijk voorzien van voldoende rekenkracht die toekomstige updates aankan.

iPhone SE 2: details en prijs

Naast de A13-chip verwacht Kuo ook een LDDR4X werkgeheugen van 3GB om alle taken van de telefoon uit te voeren. De iPhone SE 2 zou daarnaast in twee verschillende uitvoeringen geleverd worden: 64GB en 128GB. Voor heel veel opslag moet je dus niet bij dit budgettoestel zijn. Apple gaat wederom voor de kleuren Space Gray, zilver en rood, zoals we bij meer producten hebben gezien.

De iPhone SE 2 gaat vermoedelijk op de iPhone 8 lijken.

Het uiterlijk is vergelijkbaar met dat van de iPhone 8, verwacht Kuo. Dat lijkt een veilige voorspelling. De eerdere iPhone SE had immers het uiterlijk van de iPhone 5S. 3D Touch wordt ook op het budgettoestel niet ondersteund. Een logische stap, want de duurdere modellen ondersteunen 3D Touch tegenwoordig ook niet meer. Dit alles zou overigens van de toonbank gaan voor een heel vriendelijke prijs: $399. Het is nog even afwachten wat de prijs in euro’s gaat worden.

Nieuw budgettoestel van Apple

De iPhone SE 2 is de opvolger van het goedkopere toestel dat in maart 2016 werd geïntroduceerd. De telefoon was populair onder iedereen die een iPhone wilde maar niet zat te wachten op bepaalde premium-functies die de prijs flink omhoog duwen. Ook toen koos Apple voor het uiterlijk van een eerder uitgebrachte telefoon en maakte de SE met precies hetzelfde ontwerp als de 5S.

Per september 2018 stopte Apple de verkoop van de iPhone SE. Volgens meerdere geruchten en analisten zou het bedrijf dus in het eerste kwartaal van 2020 de opvolger uitbrengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iPhone SE 2 lancering: top-analist komt met prijs, details en tijd van release!
Sluiten