iPhone SE 2 gaat mogelijk uitgesteld worden door het coronavirus

Het coronavirus houdt China al enige tijd in zijn greep en de gevolgen worden steeds beter zichtbaar. Het aantal besmettingen loopt richting de 5.000 gevallen en meer dan honderd patiënten overleefden het virus niet. Dat zorg voor paniek, spooksteden en lege vliegvelden. Het coronavirus heeft een grote impact op China, maar ook daarbuiten zijn de gevolgen voelbaar. Ook voor Apple.

In een rapport van Nikkei Asian is namelijk te lezen dat het coronavirus gevolgen gaat hebben voor de productie van de iPhone. Meerdere leveranciers van Apple hebben fabrieken in China en worden dus geraakt door het virus. Dit heeft gevolgen voor de hoeveelheid toestellen die gemaakt kunnen worden. En dat terwijl Apple in de eerst helft van 2020 de productie juist wilde opschroeven.

Coronavirus raakt Chinese leveranciers

Volgens Nikkei Asian had Apple het plan om in de eerste helft van 2020 de productie van iPhone modellen met 10% te verhogen. Apple heeft de Chinese leveranciers laten weten dat ze in totaal 80 miljoen toestellen nodig hebben. Het zou daarbij gaan om 65 miljoen bestaande iPhone modellen en 15 miljoen “betaalbare” toestellen. Het lijkt erop dat hier de iPhone SE 2 / iPhone 9 bedoeld wordt.

iPhone SE 2 mogelijk uitgesteld

Deze nieuwe iPhone zou naar verwachting in maart gepresenteerd gaan worden, maar dat is nu niet meer zo zeker. De kans is groot dat de productie, die in de derde week van februari zou gaan beginnen, uitgesteld wordt. Het is dan nog maar de vraag of de iPhone SE 2 de geplande releasedatum gaat halen.

Apple iPhone SE Apple Event
De originele iPhone SE (Afbeelding: AFP / Justin Sullivan)

Meer weten over de iPhone SE 2 / iPhone 9? Klik hier voor ons uitgebreide overzicht.

Laten we hopen dat er snel een oplossing komt voor het coronavirus. Niet zozeer voor Apple, maar vooral voor de Chinese bevolking. Het land wordt door het virus in zijn greep gehouden en de kans dat het dodental verder gaat stijgen is groot. Ook buiten China groeit de angst en verschillende landen hebben al melding gemaakt van het virus.

Het coronavirus in Nederland

Vooralsnog zijn er in Nederland geen besmettingen gemeld, maar er wordt geen enkele risico genomen. Gisteren schaalde minister Bruno Bruins, op advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), op naar het hoogste niveau van waakzaamheid. Voortaan wordt het coronavirus aangeduid als A-ziekte en komt daarmee in het rijtje SARS, polio en pokken.

Reageer op artikel:
iPhone SE 2 gaat mogelijk uitgesteld worden door het coronavirus
Sluiten