David van Benthem
David van Benthem Smartphones 28 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

iPhone snel leeg? Met deze tips gaat je batterij langer mee!

Als er iets is waar jij als gebruiker over de lange termijn het verschil kan maken, is het je batterij. Met de telefoons van vandaag de dag kan dat geen kwaad. Waar een Nokia 6010 ontzettend lang meeging, verbruikt menig smartphone van vandaag zijn batterijlading binnen 36 uur.

In dit artikel laten we daarom allerlei manieren zien om het einde van de dag moeiteloos te halen. Prettig is dat de meeste tips makkelijk en snel toe te passen zijn.

Updaten: zo simpel kan het zijn voor je batterij

Hoewel veel mensen meteen door kunnen naar de volgende tip, is het belangrijk om je toestel up-to-date te hebben. In dit geval betekent dat, dat je iOS 13 moet hebben of installeren. Met deze softwareversie beschikt je namelijk over de beste optimalisaties voor je batterij.

Update je iPhone naar iOS 13!

Dark mode

Zeker als jouw iPhone een oled-scherm heeft, is de donkere modus erg handig. Als je een iPhone van de laatste paar jaar hebt, is die kans gelukkig erg groot. Een oled-scherm zorgt ervoor dat pixels die de ‘kleur’ zwart weergeven uitstaan. Een donkere wallpaper, en apps met een donkere modus kunnen zo tot wel 30 procent aan stroom besparen. Heb je een ouder toestel met een lcd-scherm zoals bijvoorbeeld een iPhone 6s, dan bespaar je nog steeds op deze manier stroom. Het verschil voor je batterij zal alleen minder groot zijn dan met een oled-scherm.

Om de dark mode in te schakelen ga je naar je instellingen toe. Vervolgens kies je voor ‘Scherm en helderheid’ en schakel je de dark mode handmatig in. Hierbij kan je ook zelf bepalen op welk moment van de dag de dark mode wordt in- en uitgeschakeld.

De voor de hand liggende oplossing voor je batterij

Ja ja: weer een inkoppertje, maar toch kan het hier niet ontbreken. Zoals veel telefoons beschikken iPhone-modellen ook over een besparingsmodus sinds iOS 9. Die modus gaat uit zichzelf aan als je nog maar 20% batterijcapaciteit over hebt. Gelukkig kan het ook zelf handmatig inschakelen. Daarvoor ga je naar in instellingen, dan naar ‘Batterij’ en schakel je de modus in. In het kader van de besparingsmodus is het ook handig om te vermelden dat je zonder deze modus, maar wel met een lagere schermhelderheid ook verder kan komen.

Schakel 4G (of 3G) uit

Nu we zoveel thuis zijn, is de kans klein dat je continu op pad bent. Als dat het geval is, maak je ook minder gebruik van je data. Het is een wat verdergaande maatregel, maar het kan zo 10 procentpunten over een hele dag uitmaken. Mocht je batterij al wat versleten zijn, dan kan dit dus een goede tip zijn.

Kijk video’s elders

Met diensten als YouTube, Instagram, Twitch en Netflix kunnen we dagen van ons leven wegkijken. Toch vraagt het streamen van video-content veel van je batterij. Als je daarom een uur minder per dag aan video’s op je iPhone kijkt, zal je direct merken dat dat je batterij ten goede komt.

Rigoureuze oplossingen voor je batterij

Doe je mee aan een dropping of ga je naar een festival? Dan kan het geen kwaad om serieuze maatregelen te nemen als je jouw powerbank vergeten bent. Alles uitschakelen, op de telefoon na, helpt dan. Niet alleen je data dus, maar ook je locatiegegevens, je Wi-Fi en je telefoonsignaal. Zo kan je met de vliegtuigmodus meerdere uren batterijduur erbij krijgen. Natuurlijk verliest je telefoon op deze manier wel een groot deel van zijn functionaliteit, dus is deze methode alleen in uitzonderlijke situaties aan te raden.

Het kan ook helpen om je iPhone te resetten. Zo schoon je namelijk je telefoon helemaal op en gaat overtollig geheugen de prullenbak in. Zorg voordat je dit doet je er wel zeker van bent dat je een back-up hebt van je gegevens. Gelukkig wordt veel automatisch in de cloud opgeslagen, dus dat scheelt een hoop.

Ben je benieuwd hoe je je batterijpercentage zichtbaar maakt? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iPhone snel leeg? Met deze tips gaat je batterij langer mee!
Sluiten