Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Deals 11 sep 2020

iPhone sneller opladen? Deze originele snellader is goedkoper dan ooit

Soms heb je nog maar een paar procent batterij en niet de tijd om je iPhone een uurtje aan de lader te leggen. In dit soort situaties wil je zo snel mogelijk laden. Helaas krijg je standaard bij je iPhone slechts een 5 Watt lader (of 18 Watt bij een Pro model). Gelukkig kun je een iPhone ook opladen met een 29 Watt adapter en die is nu te vinden voor een scherpe prijs.

De originele Apple 29W USB-C iPhone/iPad oplader vind je normaalgesproken voor 50 tot 70 euro (en op veel plekken is hij zelfs nog duurder). Dat is een flinke investering om wat sneller te laden. Logisch dat veel gebruikers het toch maar bij de wat minder krachtigere laders houden. Gelukkig heeft Bol.com besloten flink wat van de prijs af te halen. Hier vind je deze snelle lader voor je iPhone of iPad nu voor slechts 34,99.

Je iPhone sneller opladen

Deze lader is aanzienlijk sneller dan een 5 Watt lader en vaak ook iets sneller dan een 18 Watt lader. Helaas geldt dat niet voor alle iPhone modellen. Je kunt deze 29 Watt adapter wel gebruiken op oudere toestellen (tot de iPhone 6), maar het laden zal niet sneller gaan. Vanaf de iPhone 6 zijn de toestellen beter geschikt voor hogere stroomsterktes en zal je toestel dus sneller vol zitten.

Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Toch is deze 29 Watt lader vooral interessant als je een iPhone 8 of nieuwer hebt. Deze toestellen ondersteunen snelladen met USB Power Delivery. Hierdoor kan er bij een hogere spanning en lagere stroomsterkte geladen worden. Dit komt de efficiëntie ten goede en dus zal je iPhone batterij weer sneller vol zijn.

Let op

Waar je wel rekening mee moet houden is dat er geen kabel wordt meegeleverd bij de adapter. Deze zul je er dus zelf los bij moeten bestellen. Mocht je al een oplaadkabel in huis hebben, let dan goed op dat dit wel een USB-C naar Lightning kabel is. Dit is de kabel die je krijgt bij een iPhone 11 Pro (Max). Heb je een ander model gekocht, dan maak je waarschijnlijk gebruik van een USB-A naar lightning kabel en zul je dus een nieuwe kabel moeten kopen.

In dit artikel zitten affiliate linkjes verwerkt. Wanneer jij de adapter koopt (via deze link) krijgen wij daar een percentage van. Jij merkt daar als consument helemaal niets van en betaalt ook niet meer. Mocht je de lader aanschaffen, dan weet je dus waar een deel van het geld naartoe gaat.

Reageer op artikel:
iPhone sneller opladen? Deze originele snellader is goedkoper dan ooit
Sluiten