Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 1 apr 2022

iOS 15.4.1. lost vervelend batterijprobleem van je iPhone aan

Apple rolt met iOS 15.4.1. en iPadOS 15.4.1. vandaag een belangrijke update uit. Naast het feit dat het batterijproblemen voor de iPhone verhelpt, pakt het bedrijf ook kwetsbaarheden in de veiligheid van je apparaten aan.

Sinds de iOS 15.4-update maakte veel gebruikers meldingen van het feit dat de batterij van hun iPhone of iPad snel leegliep. Hoe groot het probleem was werd niet duidelijk, maar inmiddels is er dus wel een oplossing.

Apple lost batterijprobleem iPhone op

Het kan zijn dat de batterij van je iPhone vanaf vandaag langer meegaat op een volle lading. Apple biedt door middel van iOS 15.4.1. een oplossing voor het veelbesproken batterijprobleem. Consumenten maken sinds iOS 15.4 melding van een snel leeglopende batterij voor zowel de iPhone als de iPad.

Destijds liet Apple Support op Twitter weten dat applicaties en functionaliteiten zich in de eerste 48 uur na de update nog aan moeten passen. Twee weken later waren de problemen nog steeds aanwezig. Apple bevestigt met de update van vandaag dat er toch meer aan de hand was.

Dezelfde problemen waren ook te vinden bij sommige iPads met iPadOS 15.4. Inmiddels is ook hier een oplossing voor gevonden.

Belangrijk voor de veiligheid

Geen last gehad van het bovenstaande? Dan is het alsnog slim om de nieuwe update te installeren op je iPhone of iPad. Apple lost hiermee namelijk ook een aantal veiligheidsproblemen op.

Het bedrijf heeft laten weten dat de kans groot is dat kwaadwilligen gebruik hebben gemaakt van de huidige kwetsbaarheden. Een bericht dat we de laatste tijd toch steeds meer horen.

Automatische updates op je iPhone

Er is geen twijfel over mogelijk: iOS 15.4.1. en iPadOS 15.4.1. zijn belangrijke updates. Mocht jij deze normaliter binnenhalen via Automatische Updates op je iPhone of iPad, dan is het slim om dit keer voor de handmatige optie te kiezen. Eerder deze week werd bekend dat dit ervoor zorgt dat je eerder over de meest recente softwareversie beschikt.

Waarom de iPhone waarschijnlijk nooit in-screen Touch ID gaat krijgen

Om je iPhone en iPad handmatig van de meest recente softwareversie te voorzien ga je naar Instellingen -> Algemeen -> Software-update.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iOS 15.4.1. lost vervelend batterijprobleem van je iPhone aan
Sluiten