Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 11 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

iPhone met USB-C? Die komt sneller dan je denkt

Heb je naast een iPhone nog een andere telefoon? Dan heb je waarschijnlijk twee verschillende opladers. Dat gaat veranderen.

Al jaren wordt er door de EU druk gelegd op telefoonmakers om allemaal met dezelfde port te komen waarmee een telefoon opgeladen kan worden. Zo hoef je niet voor elke smartphone een andere lader te kopen. Dat is naast goed voor het milieu ook nog eens fijn voor je portemonnee. Apple werkt al een hele tijd met Lightning voor de iPhone, maar dat gaat veranderen.

Een iPhone opladen met USB-C

Apple stapt als veel andere smartphonemakers over naar USB-C. Een aansluiting die het bedrijf nu al bijvoorbeeld gebruikt voor de iPad. In 2023 komen de telefoons van Apple aan de beurt. Dat betekent dat de iPhone 15 de eerste wordt met een USB-C-aansluiting.

Dit nieuws is afkomstig van de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. Hij baseert zijn nieuws op een rondvraag bij verschillende leveranciers van Apple. Volgens de analist is de overstap van Lightning naar USB-C om meerdere redenen een goede. Zo is het mogelijk dat de iPhone met USB-C sneller kan opladen. Iets waar concurrenten al gretig gebruik van maken. Daarnaast kan door middel van USB-C sneller data worden overgezet. Uiteraard zijn de voordelen wel afhankelijk van hoe iOS er in de toekomst uit gaat zien.

Niet een nieuw idee

Toch komt het iPhone-nieuws van Kuo niet helemaal uit de lucht vallen. Al jaren gaan er geruchten dat Apple overstapt van Lightning naar USB-C. Zoals gezegd komt het al voor op verschillende iPad en maken de Macs gebruik van Thunderbolt dat compatibel is met USB-C. Echter beweerde Kuo vorig jaar nog dat Apple niet bezig was met USB-C.

Mogelijk is USB-C echter een tussenstap voor Apple. Het bedrijf speelt volgens verschillende bronnen met het idee om de iPhone portless te maken. Opladen zou dan draadloos moeten gebeuren. Hetzelfde geldt dan voor het overzetten van bestanden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iPhone met USB-C? Die komt sneller dan je denkt
Sluiten