Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 19 nov 2018

iPhone: mappen en dock laten verdwijnen in iOS? Zo doe je het!

Meer dan twee jaar geleden wist Twitter-gebruikers en Apple-Freak @heyeased een heuse hype te starten. Het had alles te maken met een “magische” iPhone wallpaper. Door gebruik van deze achtergronden leek het dock en de mappen op iPhones volledig te verdwijnen. Het was een fantastische ontdekking die in 2018 eindelijk weer terugkeert. 

Magische iPhone wallpapers zijn terug

Apple-freak HeyEased, zoals hij heet op Twitter, wist twee jaar geleden een heuse hype te starten. Met zijn eigen wallpaper wist hij iPhone gebruikers volledig gek te maken. De wallpaper in kwestie kreeg de naam “Magic Black” en zorgde ervoor dat mappen en de dock niet meer te zien waren. Het resultaat was een mysterieus scherm die weinig mensen op hun toestel hadden staan. Het was een manier om je toestel echt uniek te maken, zeker in combinatie met de Jet Black versie van de iPhone 7. Echter maakte Apple een einde aan de glitch en moesten mensen het weer doen met een normale achtergrond. Tot vandaag.

Legendarische wallpaper keert terug op iOS

Twitteraard @heyeased is het gelukt om een nieuwe glitch te vinden in iOS 12.1. De Apple fan heeft een glitch ontdekt waardoor er nieuw leven in de legendarische wallpaper geblazen wordt. Mappen en de dock lijken wederom te verdwijnen met de Eraser Wallpaper, zoals de held het dit keer genoemd heeft, en is in verschillende kleuren te gebruiken. Iets wat je ook, uitgebreider, kan lezen in zijn eigen blog post over de feature. Maar helaas, er is ook slecht nieuws.

Het slechte nieuws

De reden dat Magic Black destijds zo populair was, was vanwege de stealth achtige sfeer waarin de iPhone zich spontaan verkeerde. De wallpaper was zwart er zorgde voor een legendarische look. Iets wat met iOS 12.1 niet mogelijk lijkt te zijn. De kleur zwart staat niet tussen de mogelijke opties voor Eraser Wallpaper. Volgens een email van de Twitterraar, heeft hij het niet voor elkaar gekregen om de feature te laten werken met de zwarte achtergrond. Wel zijn er 12 andere kleuren beschikbaar voor de iPhone X, iPhone XS en de iPhone XS Max.

Legendarische wallpaper keert terug op iOS

Wie benieuwd is naar de wallpapers kan ze via deze link downloaden.

Reageer op artikel:
iPhone: mappen en dock laten verdwijnen in iOS? Zo doe je het!
Sluiten