Tech 15 nov 2018 Noah Korevaar

iPhone X geëxplodeerd na update naar iOS 12.1

Oké, pak er maar een flinke korrel zout bij en raak niet in paniek. Voor vrijwel elke nieuwe smartphone kun je sensationele verhalen vinden over ontploffende exemplaren. Elke keer vreest men weer voor het nog altijd pijnlijke Galaxy Note 7-scènario. Telkens blijkt het dan vervolgens om een uitzondering te gaan. Geldt dat ook voor de iPhone X?

iPhone X explodeert na update naar iOS 12.1

Bij de Galaxy Note 7 was het al vrij snel duidelijk dat het om een structureler probleem ging. Steeds meer consumenten meldden zich met rokende exemplaren, met alle gevolgen van dien. De smartphone werd door Samsung officieel teruggeroepen.

Een tweede, volgens Samsung veilige lancering leverde opnieuw ontploffende telefoons op. Uiteindelijk is de Galaxy Note 7 nooit meer op de markt gekomen. Samsung heeft er sindsdien alles aan gedaan om de veiligheid en tests van zijn toestellen te verbeteren. En met ogenschijnlijk resultaat: de afgelopen jaren heeft een dergelijk fiasco zich niet opnieuw voorgedaan.

iPhone X explosie rook

Maar goed, terug naar de iPhone X. Een iPhone-gebruiker genaamd Rahel Mohamad moest een nare verassing incasseren nadat hij zijn iPhone X naar iOS 12.1 had geüpdatet. Het toestel begon opeens rook te produceren, om vervolgens te exploderen.

Het toestel was nog steeds aan het updaten toen hij het aan oplader hing: “Donkergrijze rook begon uit de telefoon te komen. De update was vervolgend klaar, en zodra het toestel aan ging vloog de iPhone in de fik.” Hij gebruikte een officiële lader van Apple.

Apple Support is er al op ingegaan, met de bevestiging dat dit niet zou mogen gebeuren. Het bedrijf is de situatie aan het onderzoeken. Hopelijk gaat het ook hier om een fabrieksfout, een uitzondering, en hebben we niet weer een Galaxy Note 7-situatie te pakken. Die kans is echter nihil.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iPhone X geëxplodeerd na update naar iOS 12.1
Sluiten