Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 17 okt 2018

Waarom iPhone Xr belangrijker is voor Apple dan we denken

Met de release van de nieuwe iPhone XS en iPhone XS Max, valt de nieuwe iPhone Xr een beetje in het niets. De specificaties zijn niet schokkend, het beeld is niet heel bijzonder en de prijs is nog vrij hoog. Toch kan dit toestel bijzonder belangrijk zijn voor Apple. Maar waarom eigenlijk?

De belangrijk iPhone Xr

Apple heeft dit jaar twee prachtige nieuwe iPhones gelanceerd, maar de prijzen van het toestel liggen erg hoog. Om deze reden komt de producent eind deze week ook met de nieuwe iPhone Xr. Maar de specs zijn niet heel boeiend, net als het scherm overigens. Een scherm wat hetzelfde aantal pixels per inch bevat als de iPhone 4 uit 2012. Ondanks het feit dat dit een budget-achtig model moet worden, kost hij alsnog ruim €750. Veel smartphones gebruikers voelen er nog niet heel veel voor, maar toch is het toestel belangrijk voor Apple. En dat heeft alles met de Chinese markt te maken.

iPhone XR

Als Apple in de afgelopen paar jaar ergens moeite mee heeft gehad, is het wel de Chinese markt. Het was een spelletje wat het bedrijf maar niet uit kon spelen, iets wat op dit moment nog steeds het geval is. Met de komst van de iPhone Xr zou dat wel heel snel kunnen veranderen. Cijfers wijzen uit dat de afgelopen paar jaar de verkoop van smartphones terugloopt. Zeker tijdens Golden Week: een nationale feestweek in de eerste week van oktober. Volgens analisten heeft dit alles met innovatie te maken en dat is het stuk waar de iPhone Xr een rol gaat spelen.

Apple verslaat Apple

Volgens 9to5Mac is de kans bijzonder groot dat de aankomende iPhone Xr de verkoopcijfers van de iPhone 8 zullen overstijgen. Een Apple toestel die in China het afgelopen jaar het populairst was. Door zijn vernieuwde features en scherm zullen veel mensen in het land voor dit toestel kiezen. Hierdoor wordt er verwacht dat de lancering van de iPhone Xr een stuk beter zal verlopen als dat van de iPhone 8 en 8 Plus.

iPhone 8
De iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Op dit moment ziet alleen Huawei nog een stijgende lijn in haar verkoopcijfers. Merken als Oppo, Vivo en Xiaomi hebben het afgelopen jaar te maken gehad met een daling van 10 tot 15 procent.

Reageer op artikel:
Waarom iPhone Xr belangrijker is voor Apple dan we denken
Sluiten