Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 10 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Apple iPhone XR is beste smartphone met enkele camera’

De iPhone XR heeft niet zoals zijn grotere broers een dubbele camera. Toch maakt het toestel indrukwekkende foto’s, het resultaat van meer dan 800 medewerkers die het hele jaar eraan werken. DxOMark, gereputeerde experts op het gebied van smartphonecamera’s, noemen het zelfde de beste enkele camera op een smartphone ooit.

iPhone XR camera maakt indruk

Het nieuwe toestel van Apple weet net de formidabele Google Pixel 2 voorbij te streven. Dat blijkt uit de uitgebreide tests die DxOMark uitvoert. Als het om belichting, kleur, detail, ruis en artefacten gaat hoeft de iPhone XR niet onder te doen voor de iPhone XS. Pas als we naar bijvoorbeeld de portretmodus kijken, gaat de XR het afleggen tegenover zijn grotere broers. Het diepte-effect heeft nou eenmaal baat bij een tweede sensor.

DxOMark concludeert dat de kleuren levendig en aangenaam zijn in de meeste omstandigheden. Buiten de deur heeft de iPhone XR een iets koelere witbalans, maar daar heb je als gebruiker amper last van. De autofocus is excellent en snel en de stabiliteit levert geen problemen op.

Pas met slecht licht vallen de grote verschillen op. De onderstaande sample laat goed zien hoe de iPhone XR het bij slecht licht aflegt tegenover de iPhone XS Max en de Google Pixel 2. De Pixel 2 heeft bijvoorbeeld levendigere kleuren.

iPhone XR camera

Hoe dan ook is de gereputeerde instantie dus positiever over het ‘budgetmodel’ dan je misschien zou verwachten. Check hier de complete testresultaten, inclusief vergelijkingen met andere smartphones die je misschien aan het overwegen bent. Check ook onze review van de iPhone XR.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple iPhone XR is beste smartphone met enkele camera’
Sluiten