Kevin Eyken
Kevin Eyken Tech 8 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Meerdere opvolgers iPhone XR: worden iPhones eindelijk goedkoop?

Apple bracht elk jaar een nieuwe iPhone uit, waardoor het altijd lekker duidelijk was. Die trend heeft Apple steeds meer losgelaten waardoor we vandaag de dag met de iPhone XR en iPhone XS (Max) te maken hebben. Hoewel het uitbreiden van het jaarlijkse assortiment minder duidelijkheid bracht op het gebied van namen, brengt het wel een voordeel met zich mee: keuze. En wellicht krijgen we nog meer keuze in de toekomst. Apple komt met vijf varianten van de iPhone in 2019, zo stellen ‘betrouwbare bronnen’ van Macotakara.

iPhone 2019: de opvolgers van iPhone XR en XS

De eenduidigheid van iPhone zoals enkele jaren geleden gaat in 2019 volledig verdwijnen, zo stelt de Japanse website. Volgens hen zouden er dus vijf modellen uitgebracht worden dit jaar. Twee van deze zullen een nieuw ontwerp kennen. De huidige iPhone XR en iPhone XS (Max) krijgen allemaal een verbetering op het gebied van hardware, en zullen in prijs verlaagd worden.

Apple iPhone XR kopen redenen uitgelicht

Dit alles zou duiden op een geheel nieuwe strategie binnen Apple. Waar zij zich voorheen richtte op het neerzetten van een duidelijk merk binnen de iPhone-naam, daar lijkt Apple zich nu iets meer te richten op het neerzetten van een spectrum aan iPhones. Zo krijgt de consument meer keuze omdat er steeds meer goedkopere alternatieven zullen verschijnen. Dit zien we – volgens de bronnen van Macotakara – terug bij de huidige iPhone XR, XS, en Max. Die krijgen naar verluidt een snellere chip maar zullen verder geheel gelijk blijven. Dit moet ervoor zorgen dat zij goedkoper worden. Waarschijnlijk is dat een welkome aanpassing in strategie.

Deze geruchten stellen echter ook dat er twee volledig nieuwe iPhones uit zullen komen in 2019. Het zou hier gaan om high-end telefoons met een schermgrootte van 6,1 en 6,5 inch. Tevens zouden deze modellen driedubbele camera’s bevatten. Eén van de belangrijkste features: bi-directioneel draadloos laden. Dat betekent dat de iPhone niet alleen draadloos opgeladen kan worden, andere apparaten kunnen ook opgeladen worden door ze op de iPhone te plaatsen. Erg handig voor je AirPods, en een bevestiging van een eerder gerucht dat stelde dat de volgende iPhone de Samsung Galaxy S10 achterna gaat. Verder zouden de nieuwe toestellen ook een dunnere behuizing en een kleinere notch hebben.

Samsung Galaxy Buds iPhone 2019

iPhone-geruchten en een korrel zout

Let wel: dit zijn slechts geruchten. Hoewel de bronnen van Macotakara vaak goed zitten, gaat het hier om een strategie die geheel tegen het klassieke Appel ingaat. Dus vooralsnog doe je er verstandig aan om dit met de nodige korrels zout te nemen.

Meer Apple?

Apple behoort tot de grootste techbedrijven ter wereld. En tech, daar zijn we gek op! Daarom bespreken we in onze podcast WantKast iedere week het laatste, en grootste, nieuws. Daar horen gesprekken over Apple uiteraard ook bij.

Benieuwd naar onze WantKast? Check hieronder dan een aflevering!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

OneMoreThing

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Meerdere opvolgers iPhone XR: worden iPhones eindelijk goedkoop?
Sluiten