Mark Hofman
Mark Hofman Tech 13 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze bizarre iPhone XS / Apple Watch combi kost je meer dan €21.000

Russische accessoire maker Caviar staat erom bekend dat het gouden objecten aan de achterkant van iPhones monteert. Een toevoeging waar je als consument geen kont aan hebt, maar wel laat zien dat je bankrekening net iets teveel geld bevat. Het bedrijf heeft zichzelf dit jaar overigens overtroffen en komt met een van de bizarste combinaties ooit. Het gaat om een iPhone XS met een volledig gouden Apple Watch aan de achterkant gemonteerd. Prijskaartje: meer dan €21.000. 

Gouden iPhone XS met Apple Watch

Caviar heeft zichzelf weer belachelijk op de kaart gezet door de lancering van een nieuwe iPhone XS mod. Het gaat om een toestel waarbij een gouden Apple Watch aan de achterkant bevestigd is. Het toestel heeft de naam Swiss Dream Watchphone gekregen en kost je pak ’em beet zo’n €21.050. Althans, als je voor de duurste variant gaat. Wie liever een minder uitgebreide iPhone XS wilt hebben, betaald slechts €19.250. En dat is toch een koopje mensen?

Maar hou er rekening mee dat je iPhone XS ook weer niet ontzettend veel goud gaat bevatten. Er is simpelweg een gouden laagje op de achterkant van het toestel gelegd, wat overigens niet eens de hele achterkant bedekt. De grote kosten liggen waarschijnlijk bij de gemonteerde gouden Apple Watch, al valt ook daar nog het een en ander op aan te merken. Caviar biedt deze Apple Watch namelijk ook los aan voor de prijs van €3.000. Het is dus een flink bedrag voor een uniek toestel, met een beperkt randje goud erop. En is het handig? Zeker weten niet!

iPhone XS / Apple Watch goud

Waarom zou je?

Ondanks het feit dat het om een accessoire gaat, zien we het nut van deze Swiss Dream Watchphone niet echt. Sterker nog: het is ontzettend onhandig. De Apple Watch aan de achterkant van het toestel is uiteraard een leuke toevoeging, maar aan de foto’s te zien krijg je te maken met een aantal problemen. Een van die problemen is het opladen van je smartwatch: hoe ga je dat in vredesnaam doen? De oplader van de Apple Watch zit namelijk aan de onderkant, maar aan de onderkant bevindt zich op dit moment een iPhone XS. Uiteraard is het mogelijk om de smartwatch uit de bandjes te schuiven, maar ook dat doet je vanaf de onderkant. Caviar zal er waarschijnlijk iets op gevonden hebben, maar laat op dit moment nog niet weten wat.

Daarnaast is het hele nut van een smartwatch om de notificaties van je smartphone op je pols te krijgen. Hierdoor kan het toestel lekker in je zak blijven hangen en blijf je alsnog op de hoogte. Dat die desbetreffende smartwatch zich nu op de achterkant van de iPhone bevindt, zorgt ervoor dat het zijn hele functionaliteit verliest. Daarnaast registreert een Apple Watch betere fitness data door de sensor aan de achterkant. Wat dus ook praktisch onbruikbaar geworden is nu hij aan de achterkant van je iPhone zit.

iPhone XS / Apple Watch goud

Al met al is deze Swiss Dream Watchphone een pleziertje voor het oog, maar handig is het alles behalve. Mensen met teveel centjes kunnen hun rekening plunderen en rondlopen met een van de meest unieke iPhones ter wereld. Inclusief Apple Watch: waar Mark overigens geen fan van is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze bizarre iPhone XS / Apple Watch combi kost je meer dan €21.000
Sluiten