Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 17 dec 2018

Apple aangeklaagd door iPhone XS gebruiker vanwege notch

In 2017 zagen we Apple als eerste “mainstream” producent de notch toepassen in haar smartphone. Waar de Essential Phone daadwerkelijk het eerste toestel was welke hem toepaste, wordt de iPhone X het meest geassocieerd met de uitsnede. Maar door een bepaalde manier van adverteren, lijkt het in sommige campagnes erop dat de uitsnede niet in het scherm van de iPhone XS zit. Iets wat een vrouw uit Amerika volledig op het verkeerde been zette. Ze werd verrast door de aanwezigheid van de notch en klaagt Apple nu aan. 

Apple aangeklaagd vanwege notch iPhone XS

De iPhone X wist in 2017 veel los te maken op de smartphone-markt vanwege haar notch. Door de uitsnede werd het scherm van dit toestel groter, werden de bezels smaller en bleef de behuizing van het toestel compact. De notch was gewapend met de selfie-camera en sensoren voor FaceID en FaceTime. Iets wat we ook in de huidige iPhone XS en XS Max tegenkomen. Maar waar menig consument wist dat de notch er zat, leek het op Apple’s advertenties alsof de uitsnede helemaal niet op het scherm te vinden was. En dat heeft, in ieder geval bij een vrouw, voor problemen gezorgd.

Volgens Business Insider is er een rechtszaak aangespannen tegen Apple omtrent de iPhone XS Max. Volgens Courtney Davis heeft het bedrijf haar door valse advertenties misleidt, waardoor ze het toestel heeft aangeschaft. Door onderstaande afbeeldingen dacht Davis dat ze een iPhone XS kocht zonder notch, maar was compleet overrompeld toen het ding er toch echt in bleek te zitten. En we moeten heel eerlijk zeggen: de uitsnede is pittig lastig te zien in onderstaande advertentie. Eentje die ook op Apple’s eigen website te vinden is.

iPhone XS pixels

Apple zou, volgens andere rechtszaken, ook gerommeld hebben met Pixels in hun advertenties. Ook dit gegeven wordt meegenomen in de zaak rondom vals adverteren. Dit verhaal gaat zonder enige twijfel nog een staartje krijgen.

Reageer op artikel:
Apple aangeklaagd door iPhone XS gebruiker vanwege notch
Sluiten