Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 20 sep 2018

iPhone X vs iPhone XS: vijf belangrijke verschillen

Binnenkort ligt de iPhone XS eindelijk in de winkel en kunnen Apple fans aan de slag met het nieuwe vlaggenschip. Qua design lijkt de smartphone veel op zijn voorganger, de iPhone X. We zien de bekende notch, die Apple vorig jaar introduceerde met aan de achterkant een dubbele camera. Onder de motorkap is er echter van alles gebeurd en kunnen we stellen dat het toestel toch wel een stap vooruit is. Dit zijn de vijf belangrijke verschillen tussen de iPhone X en de iPhone XS.

Hardere muziek

We zullen als eerste beginnen met de speakers van het toestel. Deze zijn behoorlijk onder handen genomen en zouden nu voor een 25 procent hoger volume moeten zorgen. Ook zou je nu met een stereo effect kunnen genieten van je favoriete nummers en zou je duidelijk de linker en rechter kanalen kunnen horen. Als het goed is zou je dus minder behoefte moeten hebben aan externe speakers.

iPhone XS

iPhone XS onder water

Ook de behuizing van het toestel is aangepakt en waar de iPhone X kwam met een IP67 classificatie, heeft de iPhone XS een upgrade gekregen naar IP68. Nu hoef je al helemaal niet bang te zijn voor water. In plaats van tot 1 meter zou je het toestel zonder problemen tot 3 meter in water moeten kunnen onderdompelen en lekker samen met je iPhone XS genieten van de onderwater wereld.

iPhone XS

Voor het eerst dualsim

Dit jaar heeft Apple voor het eerste dualsim toegevoegd aan de iPhone specs en met de iPhone XS kun je dus met twee simkaarten aan de slag. De tweede simkaart is in dit geval overigens wel een E-SIM en beide kaarten werken tegelijkertijd. Zo ben je bijvoorbeeld altijd bereikbaar voor zowel je zakelijke contacten als vrienden, maar hoef je niet met twee iPhones rond te lopen. Het is wel zo dat E-SIM nog niet volop ondersteunt wordt, maar het er wel aan te komen.

iPhone XS

A12 Bionic chip

Dan hebben we al laatste natuurlijk nog de nieuwe A12 Bionic chip. Deze is vergeleken met zijn voorganger weer behoorlijk verbeterd. Zo zijn de kernen sneller en efficiënter geworden. Daarnaast verbruiken ze ook nog eens minder energie. Door de A12 chip zou de iPhone XS het maar liefst 2 uur langer volhouden voordat je de batterij hoeft op te laden. De neural engine heeft vervolgens niet meer twee, maar acht kernen en kan 5 biljoen activiteiten per seconde verwerken. Dat was vorig jaar nog “maar” 600 miljoen.

Apple A12 Bionic chip

Sneller display

De iPhone XS heeft net als zijn voorganger een 5,8 inch OLED display, maar er zijn wel wat verschillen. Zo is de XS uitgerust met 120Hz touch sensing, wat betekent dat het display veel sneller reageert op je aanrakingen. We hebben het hier voor de duidelijkheid niet over de verversingssnelheid. Deze is gewoon 60Hz gebleven, maar touch sensing heeft te maken met hoe snel het toestel naar nieuwe tactiele input zoekt. Als het goed is, zou het interacteren met de iPhone XS een stuk dynamischer moeten aanvoelen en het is sowieso altijd fijn als je kleine onderdaan snel naar je opdrachten luistert.

iPhone XS

Een toestel dat overigens wel een display heeft met een verversingssnelheid van 120 Hz is de Black Shark gaming smartphone. Deze is afkomstig van een dochterbedrijf van Xiaomi en is door de hoge verversingssnelheid ideaal om op te gamen.

Reageer op artikel:
iPhone X vs iPhone XS: vijf belangrijke verschillen
Sluiten