Mark Hofman
Mark Hofman Tech 15 okt 2018

iPhone XS Max killer: Samsung’s plannen Galaxy Note 10 gelekt

Samsung is de producent die de hele “phablet” hype heeft gestart met haar Galaxy Note serie. Echter is het dit jaar Apple’s iPhone XS Max die het grootste scherm te bieden heeft. En dat is een gegeven wat Samsung zonder enige twijfel recht wil gaan zetten. Iets wat, met nieuwe gelekte informatie, nu ook bevestigd wordt. 

Galaxy Note 10 wordt iPhone XS Max killer

De Galaxy Note 9 heeft, met haar 6,4-inch, een kleiner beeldscherm dan de iPhone XS Max met haar 6,5-inch scherm. Een verschil wat daadwerkelijk kleiner is dan het op papier lijkt. De iPhone heeft een exacte afmeting van 6,46-inch. Het scherm van de Galaxy is exact 6,44-inch groot. Het verschil is dus klein, maar de getallen moeten afgerond worden naar een getal achter de komma. Ondanks het feit dat het slechts 0,2-inch is, is het scherm dus wel daadwerkelijk kleiner. Iets waar Samsung, volgens gelekte informatie, heel snel korte metten mee wil maken.

Samsung Galaxy Note 9 vs iPhone XS Max SuperSaf TV

Volgens Korean Industry Media Today heeft Samsung een 6,66-inch OLED display besteld, die in de komende Galaxy Note 10 gezet gaat worden. Het huidige 6,4-inch scherm zal dan in de grootste variant van het Galaxy S10 trio verschijnen. Een toestel wat op dit moment overigens de codenaam DaVinci heeft gekregen.

Te groot?

Beeldschermen worden met het jaar groter en de vraag is uiteraard hoe ver producenten kunnen gaan. Samsung komt in 2019 dus met een 6,7-inch scherm, wat zou betekenen dat het toestel veel en veel te groot gaat worden. Maar is dat wel echt zo? Terwijl een 6,7-inch scherm als overkill kan klinken, zijn er ook geruchten dat de 3.5mm headphone jack gaat verdwijnen. Het toestel krijgt dus een volledige redesign. De Galaxy Note 10 zal nog dunnere bezels kunnen krijgen en ook de notch is nog te fixen. Dit zal resulteren in een toestel waarbij bijna de gehele voorkant bestaat uit scherm. Is dat het geval, dan kan het qua groei van het fysieke toestel nog wel meevallen.

Het mooiste nieuws is dat de Note 10 gewoon zal verschijnen, ondanks de geruchten dat deze serie samengevoegd zou worden met de S-lijn. Die laatste gaat er, als dit concept klopt, wel bijzonder goed uitzien overigens.

Samsung Galaxy S10
Reageer op artikel:
iPhone XS Max killer: Samsung’s plannen Galaxy Note 10 gelekt
Sluiten