Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 6 sep 2018

‘Grotere nieuwe iPhone heet de iPhone XS Max’

We weten al een tijdje dat Apple van plan is om twee OLED-opvolgers van de iPhone X uit te brengen. Na de lineup van vorig jaar (iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus) is het echter de vraag hoe die nieuwe toestellen gaan heten. Maak kennis met de iPhone XS Max.

iPhone XS Max?

De geruchtenmolen leek een tijdje te kiezen voor iPhone XS en iPhone XS Plus. Een maand geleden bevestigden insiders echter tegenover Bloomberg dat Apple zelf ook nog geen keuze had gemaakt.

Daar is nu blijkbaar verandering in gekomen. Verschillende bronnen hebben onafhankelijk van elkaar de naam van de grotere iPhone tegenover 9to5Mac onthuld: iPhone XS Max. Dan hebben we het dus over de 6.5-inch variant.

iPhone 2018, iPhone XS en iPhone XS Plus?
De formaten naast elkaar, met dus de verkeerde namen

Neem dit soort nieuws tot Tim Cook zelf op het podium staat met een flinke korrel zout. Gezien de bronnen kan het echter bijna niet anders dan dat dit gewoon klopt.

Met de iPhone XS Max breekt Apple met de bekende conventies die de techgigant in 2014 introduceerde, met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Men verwachtte daarom dan ook dat de grotere broer van de iPhone XS simpelweg de iPhone XS Plus zou heten.

Naar verwachting heeft de Max een grotere batterij dan de iPhone XS. Beide toestellen krijgen ten opzichte van hun voorgangers een flinke upgrade in de vorm van de krachtige A12 processor en 4GB aan werkgeheugen.

 

Qua design hoef je geen grote update te wachten. We zitten in de S-cyclus, waarbij toestellen enkel intern een leuke opfrisser krijgen. Of Apple ons desondanks alsnog gaat verrassen op het podium, gaan we op 12 september ontdekken.

Reageer op artikel:
‘Grotere nieuwe iPhone heet de iPhone XS Max’
Sluiten