Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 22 nov 2018

Apple iPhone XS Max review: Is groter altijd beter?

Scherm en ontwerp

De iPhone XS Max heeft een prachtig 6,5-inch OLED scherm. Het paneel maakt korte metten met vrijwel elke concurrent, met sprankelende kleuren en accurate zwarttinten. Het kijken van films en series is een genot, mits je de notch accepteert.

Apple iPhone Xs Max review

Die kijkervaring wordt er een stuk plezieriger op dankzij de ingebouwde stereospeakers. De audio schalt luid uit de speakers, helder en van twee kanten. Links is echt links, en rechts is.. rechts.

Het gebrek aan een headphone jack blijft op dat vlak een beperking, maar dat is anno 2018 nou eenmaal de norm. Zowel Google als OnePlus nemen ook dit jaar afscheid van de port.

De grootste ooit

De iPhone XS Max is een grote iPhone, de grootste die Apple ooit uitbracht. We raden je dan ook absoluut aan dit toestel eerst in de winkel te testen. De extra schermruimte is welkom, maar het resultaat is wel een iPhone die je gerust lomp kan noemen. Bovendien benut iOS 12 voorlopig de extra ruimte nog niet optimaal.

Volgende stap in waterdichtheid een welkome verbetering

Het design blijft sterk, waarbij vooral ten opzichte van de concurrentie de hoogwaardige afwerking opvalt. Vergis je echter niet, want de iPhone XS Max is niet veel meer dan een opgeblazen iPhone X. Dat is prima, maar verwacht dus geen grote stappen op het gebied van design. De volgende stap in waterdichtheid is wel een welkome verbetering.

Apple iPhone Xs Max review
Reageer op artikel:
Apple iPhone XS Max review: Is groter altijd beter?
Sluiten