Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 22 nov 2018

Apple iPhone XS Max review: Is groter altijd beter?

Onder de motorkap

Onder de motorkap heeft de XS Max exact dezelfde chip als zijn kleinere broertjes, de A12 Bionic. De performance is soepel, razend snel en liet ons geen enkele keer in de steek. Ook games blazen voorbij, zonder enige stotters of lag. De nieuwe chip verbetert ook Augmented Reality, al blijven de apps die AR benutten vrij gimmicky.

Helaas brengen het grote OLED-scherm en de rauwe paardenkracht ook een nadeel met zich mee. De accuduur gaat er namelijk op achteruit. De iPhone X gaat met gemak 30 uur mee, maar de iPhone Xs Max moet je wel echt elke dag opladen. Op dat vlak is de iPhone XR dit jaar dankzij zijn LCD-paneel de grote winnaar.

Wat dat betreft doen even grote concurrenten het beter. Gezien je minstens de dag door komt, moet je je echter maar even afvragen of dat een dealbreaker is.

Apple iPhone Xs Max review

Beveiliging met beperkingen

Ook dit jaar is Face ID de enige biometrische ontgrendelingsmethode. Dat werkt iets sneller dan bij de iPhone X, maar in de praktijk merk je weinig verschil. Face ID is nog steeds zeer snel en veilig, maar kent ook zo zijn beperkingen.

Tegelijkertijd is iOS ondanks de bekende beperkingen nog altijd razend snel. Apps zijn stabiel, gebruikers kunnen op snelle updates rekenen en dankzij iOS 12 is de functionaliteit ook flink uitgebreid. Vooral Shortcuts zijn een welkome toevoeging. Daarmee komt Apple een stapje dichter in de buurt van de automatiseringslag van Android.

Reageer op artikel:
Apple iPhone XS Max review: Is groter altijd beter?
Sluiten