Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 22 nov 2018
Leestijd: 5 minuten

Apple iPhone XS Max review: Is groter altijd beter?

Innovatieve camera's

Laten we kijken naar de camera’s, want daar is Apple dit jaar echt naar eigen zeggen aan het innoveren. Aan de achterkant zitten twee 12MP-camera’s, een met een groothoeklens en een 2x telefoto-lens.

Apple iPhone Xs Max review

Goed nieuws: Apple maakt op dit vlak korte metten met het grootste nadeel van de iPhone X. Dan hebben we het over de cameraprestaties bij slecht licht. Afbeeldingen blijven detailrijk en scherp, mede dankzij Smart HDR.

Apple’s nieuwe functie zorgt ervoor dat foto’s met extreem contrast een stuk beter uitpakken, omdat meerdere frames gecombineerd worden. Zo zijn ook foto’s met bijvoorbeeld fel licht op de achtergrond opeens goed te doen.

Hier moet wel gezegd worden dat de XS Max extreem evenwichtige foto’s maakt. Dat kun je als een groot voordeel zien, maar het maakt de resultaten ook minder spannend. Foto’s pakken dus sneller goed uit, maar missen daardoor ook een beetje schwung.

Ook de portretmodus is dit jaar sterk verbeterd, al blijven bepaalde hoeken erg lastig voor het toestel, zeker ten opzichte van de concurrentie. Details als het montuur van je bril blijven erg hit or miss.

Portretselfies

De selfiecamera is ronduit goed, maar moet het afleggen tegenover de concurrentie. Selfies pakken al snel ietwat vlak uit, zeker als je inzoomt op de huid van de persoon die gefotografeerd wordt. Wel leuk: de portretmodus is ook beschikbaar op de selfiecamera.

Apple iPhone Xs Max review

Over de camera gesproken: de uitstekende module blijft soms irritant, zeker omdat de dubbele camera niet gecentreerd is. Nog zo’n ergernisje: er zit nog steeds geen fast charger in de doos, ondanks het feit dat de iPhone wel snelladen ondersteunt. Kom op Apple, voor 1700 euro…

Draadloos laden werkt goed, maar de iPhone XS Max wordt wel opvallend warm. Warmer dan concurrerende toestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple iPhone XS Max review: Is groter altijd beter?
Sluiten