Mark Hofman
Mark Hofman Tech 15 okt 2018

Bizar resultaat: Galaxy Note 9 versus iPhone XS Max batterij

We zitten in een periode waarin smartphones als warme broodjes over de toonbank vliegen. Dit is dé periode voor producenten om hun nieuwste toestellen aan het publiek bekend te maken en uit te brengen. Hierdoor schieten de vergelijking-video’s ook weer als paddenstoelen uit de grond. Op het YouTube-kanaal van PhoneBuff zijn er ook voldoende te vinden, waaronder een batterij test tussen de iPhone XS Max en de Galaxy Note 9. Het resultaat is bizar! 

Galaxy Note 9 vs iPhone XS Max

Door alle geavanceerde features en technieken in high-end smartphones moeten batterijen meer kunnen leveren dan ooit. Het is namelijk zinloos om veel features te hebben, maar nog geen dag met de accu te kunnen doen. Telefoons worden groter, dus de batterijen moeten meer kracht kunnen leveren. Iets wat in het geval van de iPhone XS Max en Galaxy Note 9 bij voorbaat al bedacht lijkt te zijn. Maar hoe werken deze toestellen in de praktijk? Welke van de twee gaat het langst mee? Terwijl je het antwoord op deze vraag misschien al weet, zal het resultaat je alsnog verbazen. Het verschil is namelijk bijzonder groot.

PhoneBuff heeft in het afgelopen jaar gewerkt aan de ultieme test. Door middel van een robotarm is het mogelijk om de toestellen tot het uiterste te testen. In onderstaande video zie je hoe dit ervoor zorgt dat er actief gebeld wordt, berichten worden verstuurd, Instagram wordt gecheckt, mailtjes worden gelezen en games worden gespeeld. Door middel van een timer, en exact dezelfde instellingen voor het scherm, wordt er op deze manier perfect gemeten hoe de toestellen zich gedragen. Het resultaat? De iPhone XS Max is kansloos, en niet zo’n beetje ook.

Het grote verschil

De uitslag in de strijd der vlaggenschepen is niet zo heel erg verassend. Waar de iPhone een groter scherm van 6.5-inch (2688 x 1242) met zich meedraagt, is dit toestel voorzien van een 3174mAh batterij. Waar de Galaxy Note 9 een 6.4-inch scherm (2220 x 1090) een batterij heeft van 4000mAh. Echter moet je in het achterhoofd houden dat Apple’s 7nm A12 Bionic chip een stuk energiebesparender moet zijn dat de 10nm Snapdragon 845. Het verschil zou dus niet bijzonder hoog moeten zijn, maar dat is het dus wel.

Tijdens de test werden er verschillende applicaties gebruikt op beide toestellen. Dezelfde apps, voor dezelfde tijd, op exact dezelfde momenten. Bij de achtste test, dus het achtste uur, was de iPhone XS Max uit de race. De Galaxy Note 9 daarentegen had nog een batterijpercentage van, maar liefst, 37%. Een verschil van 37%!!! Ondanks het feit dat tests op het gebied van de batterij vrij lastig uit te voeren zijn, aangezien iedereen zijn smartphone anders gebruikt, is het verschil wel erg groot.

Reageer op artikel:
Bizar resultaat: Galaxy Note 9 versus iPhone XS Max batterij
Sluiten