Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 27 sep 2018

iPhone Xs max vs Galaxy Note 9 speedtest: pijnlijke uitslag

Hoewel de iPhone X van vorig jaar hardwarematig één van de krachtigste toestellen op de markt was, leek de smartphone te worden tegengehouden door iOS 11, welke nogal wat bugs had en problemen leek te hebben met het managen van het werkgeheugen. In real-life testen werd het toestel ook verslagen door verschillende Android toestellen, maar Apple lijkt dit jaar krachtiger dan ooit terug te komen met de iPhone XS smartphones en iOS 12. YouTube kanaal SuperSaf TV besloot de iPhone XS Max eens aan een real-life test te onderwerpen, waarin de smartphone het opneemt tegen de Samsung Galaxy Note 9 en uiteindelijk laat de XS Max duidelijk niet met zich sollen.

Niet alleen beter in benchmarks

Doorgaans scoren iPhones in benchmark testen behoorlijk goed en zelfs beter dan veel Android toestellen om het vervolgens in “echte testen” toch af te leggen tegen hun Android concurrenten. Dit jaar lijkt dat spelletje echter voorbij. Apple heeft zich dit jaar namelijk duidelijk gericht op performance en dat heeft zeker vruchten afgeworpen.

Samsung Galaxy Note 9 vs iPhone XS Max SuperSaf TV

Snelheidstest per app

In de test van SuperSaf TV zien we een iPhone XS Max liggen naast een 128GB Samsung Galaxy Note 9. Vaak worden in dit soort testen op beide toestellen dezelfde apps achter elkaar geopend en kun je op het einde zien welke smartphone alle handelingen het snelst weet af te handelen. SuperSaf doet het iets anders en kijkt per app welk toestel het beter doet. De apps worden wel telkens achter elkaar geopend en worden vervolgens ook open gelaten om het werkgeheugen te testen.

Galaxy Note 9 sneller met social media apps

De test begint met het openen van verschillende social media apps en vervolgens gaat de test over op games. We zien dat de Note 9 in eerste instantie beter presteert en het toestel is sneller met het openen van Twitter, de twitter notificaties en Instagram. Wanneer de tester naar het instagram profiel gaat, blijkt de XS Max iets sneller te zijn. Daarna gaan we echter verder naar Facebook, waar Samsung weer wint. Het openen van de homepage van Youtube doet Samsung weer sneller, hoewel de content op beide toestellen verschilt. Daarom wordt nog een trending video geopend, wat op beide toestellen even snel lijkt te gaan.

iPhone XS Max slaat terug bij games

We echter naar de games overstappen, zien we een omslagpunt. Hier lijkt de iPhone XS Max uiteindelijk toch duidelijk sneller te zijn. Als eerste wordt Angry Birds geopend en heeft een iPhone een voorsprong van een seconde. Bij Jetpack Joyride is de XS Max een stuk sneller dan de Note 9 en ook Sonic Dash wordt langzamer geladen op het Samsung toestel. Daarna verschijnt Temple Run een paar seconden sneller op de iPhone, hoewel Samsung een punt wint bij het laden van Asphalt 9. De test eindigt met het openen van WWE Mayhem, waar de Note 9 twee keer zo lang voor nodig heeft dan de XS Max.

Betere RAM management bij iPhone

Na WWE Mayhem gaan we weer terug naar de apps, die al geopend waren. We zien dat bij beide toestellen de games op hetzelfde punt zijn. Opvallend genoeg zijn sommige social media apps op de Note 9 niet meer op hetzelfde punt, maar zijn deze herladen naar het beginscherm. En dat terwijl de Note 9 6GB RAM heeft tegenover 4GB bij het Apple toestel. Het lijkt er dus op dat de iPhone XS Max hier toch beter om is gegaan met het werkgeheugen, wat in ieder geval een grote vooruitgang is vergeleken met de iPhone X. Deze trok het in eenzelfde soort test namelijk niet om alle apps weer te openen op hetzelfde punt.

Als met al lijkt de Samsung Galaxy Note 9 aanvankelijk beter te presteren, maar legt het toestel het af tegen de iPhone XS Max wanneer het wat zwaarder begint te worden. Samsung zal wel niet al te blij zijn met de komst van de iPhone XS Max. Ook op display gebied is de smartphonemaker namelijk van zijn troon gestoten. De iPhone XS Max zou op het moment het beste smartphonescherm hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iPhone Xs max vs Galaxy Note 9 speedtest: pijnlijke uitslag
Sluiten