Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Apple 17 okt 2018

Dit is waar de verborgen tweede notch van de iPhone Xs voor is

De iPhone Xs heeft een overduidelijke notch aan de voorkant van het toestel, waar niemand omheen kan. Maar wist je dat er binnenin ook een verborgen tweede notch zit? Deze kwam aan het licht toen iFixit aan de slag ging met een zogenaamde teardown van het toestel. Verrassend genoeg zit de tweede notch bij de batterij van de smartphone en is dat de reden dat de batterij kleiner is dan die van de iPhone X.

Notch in de batterij

Tijdens de teardown kwam iFixit erachter dat de iPhone Xs een enkele L-vormige batterij heeft, terwijl zowel de iPhone X als iPhone Xs Max uitgerust zijn met twee rechthoekige batterijen die samen de L-vorm maken. Ze hebben röntgenbeelden van de drie toestellen eens naast elkaar gezet en als je goed kijkt, zie je dat de batterij van de Xs (in het midden van de foto) aan de onderkant een kleine notch heeft. De inham in de batterij wordt zelfs door Apple in minstens één batterij patent omschreven als een notch.

iFixit iphone XS, X, Xs Max
Foto: iFixit

Teveel lastige hoeken door L-vorm

Waar is deze notch dan voor? iFixit legt uit dat wanneer je werkt met lithium-polymeer batterijcellen, elke hoek geseald moet worden om buitensporige spanning te voorkomen door uitzetting als gevolg van warmte. Het probleem met de iPhone Xs batterij is echter dat er door de L-vorm zes hoeken zijn, waar je normaal gesproken maar vier hebt. Om de druk op de hoeken te verkleinen, zou Apple de binnenste hoek van de batterij een notch hebben gegeven. Overigens is de batterij wel kleiner geworden dan die van de iPhone X, maar gaat hij dankzij de A12 Bionic chip toch een half uur langer mee.

iPhone Xs en X even goed in water

Dat is dus het verhaal van de notch. Tijdens de teardown kwam iFixit echter ook nog achter een andere ontdekking. Het lijkt er namelijk op dat het toestel helemaal niet beter bestand is tegen water dan de iPhone X, terwijl hij nu toch omhoog is gegaan naar een IP68 classificatie. Dat zou beteken dat de iPhone X ook al behoorlijk goed bestand was tegen water en Apple zijn capaciteiten wat heeft gedownplayd vorig jaar.

Naast de iPhone Xs en Xs Max onthulde Apple onlangs ook de goedkopere iPhone Xr. Het toestel lijkt in vergelijking met de andere twee wat minder belangrijk, maar dit is waarom hij toch belangrijker is voor Apple dan we denken.

BGR

Reageer op artikel:
Dit is waar de verborgen tweede notch van de iPhone Xs voor is
Sluiten