Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 22 okt 2018

Stoot Apple’s iPhone Xs camera Google’s Pixel 2 van de troon?

De iPhone Xs is nu al een tijdje uit een gebruikers hebben uitgebreid de tijd gehad om met het toestel te spelen. Eén van de belangrijkste updates aan de smartphone is de camera. Deze zou volgens Apple‘s Senior Vice President van product marketing, Phil Schiller, zelfs een nieuw tijdperk met betrekking tot fotografie betekenen. We weten echter dat Google’s Pixel 2 de koning is wat betreft smartphone fotografie. Weet de iPhone Xs Google’s vlaggenschip van zijn troon te stoten?

Grotere pixels iPhone Xs

De grootste hardware update die we bij de iPhone Xs zien, is de grotere 12 megapixel sensor. Waar de iPhone X nog werkte met 1.22µm pixels, mag de Pixel Xs aan de slag met grotere 1.4µm pixels. Dit zorgt ervoor dat er meer licht opgevangen kan worden, wat je kunt vertalen naar foto’s met meer details. Daarnaast speelt de A12 Bionic chip ook een grote rol bij het maken van foto’s.

iPhone Xs

Smart HDR vs HDR+

De image signal processor van de iPhone Xs is direct verbonden aan de Neural Engine van de chipset en zorgt ervoor dat alles wat sneller gaat, maar ook dat de camera beter begrijpt waar het precies naar kijkt. Zo weet de camera bijvoorbeeld dat het naar een gezicht aan het kijken is en kan hij bijvoorbeeld je rode ogen wegwerken. Verder wordt Smart HDR ingezet om verschillende foto’s te combineren tot de beste. Dit is een beetje vergelijkbaar met Google’s HDR+ techniek. Google combineert echter alleen onderbelichte foto’s, terwijl Apple hier ook overbelichte foto’s gebruikt om details vast te leggen.

iPhone Xs vs Pixel 2
Links iPhone Xs, Rechts Pixel 2. Foto: The Verge

Zachte foto’s tegenover de harde realiteit

Als we kijken naar de foto’s die de beide toestellen maken, lijkt de iPhone Xs wat warmere, zachtere en vlakkere beelden te produceren. Deze zijn ideaal voor als je achteraf nog aan de slag wilt met filters. Ook zorgen ze ervoor dat je zelf wat beter uit de verf komt, aangezien de warmere tonen als een soort beauty filter werken. De Pixel 2 lijkt wat dat betreft meer te hameren op de waarheid en laat je gerust in volle glorie al je pukkels en rimpels zien.

Bijna geen ruisonderdrukking Pixel 2

De foto’s van de Pixel 2 hebben een mooi contrast en zijn scherp. Je zou kunnen zeggen dat ze eigenlijk geen werk achteraf meer nodig hebben, tenzij je met een magic wand nog wat imperfecties op je gezicht wilt wegwerken. De Pixel 2 zorgt verder voor foto’s met bijna geen ruisonderdrukking, waar de iPhone Xs daar soms wat te enthousiast mee aan de gang gaat.

Al met al lijkt de Pixel 2 toch nog zijn titel als beste te behouden, hoewel de iPhone Xs toch wel dicht in de buurt komt. Inmiddels is de Pixel 3 natuurlijk ook al verschenen op de markt en volgens Google krijgen we hiermee de krachtigste camera in een smartphone ooit. Maakt deze de kloof weer wat groter? We komen erop terug.

The Verge

Reageer op artikel:
Stoot Apple’s iPhone Xs camera Google’s Pixel 2 van de troon?
Sluiten