Simpele iPhone-functie is de zomerschoonmaak voor je Apple-smartphone

Smartphones Sabine Schults 5 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Eens in de zoveel tijd is het een goed idee om je iPhone-opslag van een grote schoonmaakbeurt te voorzien. De zomer is daar een goed moment voor. Zo ben je na de vakantie weer helemaal klaar om fris en fruitig van start te gaan met een opgeruimd toestel.

Je kunt verschillende dingen doen om meer ruimte te creëren op je iPhone en ‘m tegelijk weer een stuk sneller te maken. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van (mislukte) foto’s en video’s, maar ook aan het updaten van het toestel. Er is echter ook een andere simpele functie die je een handje helpt.

iPhone fris en fruitig dankzij simpele functie

Op het thuisscherm van je iPhone word je regelmatig herinnerd aan apps die je mogelijk helemaal niet meer gebruikt. Hoog tijd om deze meteen te verwijderen. Maar er zijn ook ongebruikte apps die je minder vaak tegenkomt. Deze zitten verstopt in je appbibliotheek.

Als je op je iPhone vanaf het thuisscherm van rechts naar links swipet, kom je in deze appbibliotheek terecht. Houd een app lang ingedrukt om deze te verwijderen via de optie Verwijder app. Het zoeken naar de juiste apps kan lang duren, maar er is gelukkig een snellere optie.

Duolingo app opruimen iPhone
(Screenshot: WANT)

Volg deze stappen

Ga naar de Instellingen van je Apple-smartphone en tik op Algemeen. Navigeer vervolgens naar iPhone-opslag en wacht tot je toestel klaar is met laden. Onder iedere app in de lijst zie je wanneer je een app voor het laatst hebt gebruikt. Bij sommige apps zal dat vast al een lange tijd geleden zijn.

Alle apps die je langer dan drie maanden of een halfjaar niet meer hebt gebruikt, kun je zo snel terugvinden en makkelijk verwijderen. Als je een app liever toch niet wil verwijderen, kun je ook voor de optie Ruim op kiezen. In dat geval wordt het cachegeheugen verwijderd, terwijl belangrijke documenten en gegevens blijven staan.

Hoe je dit geheime menu op je iPhone makkelijk bereikt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen