Alle iPhones uit 2020 voorzien van OLED (maar er is degelijk een verschil)

Alle drie de iPhones van 2020 zijn mogelijk voorzien van een OLED-scherm, dit maakt ETNews bekend. Maar dat wil niet zeggen dat het goedkoopste model dezelfde beeldkwaliteit levert als de “Pro”-varianten.

Een bron binnen een leverancier van Apple laat tegenover ETNews weten dat er wel degelijk verschil zit in de verschillende displays. Samsung zou volgens deze bron verantwoordelijk zijn voor het maken van de schermen en zou geavanceerdere technologie toepassen in de displays van de Pro en de Pro Max van 2020. Technologie die de schermen dunner zouden maken.

iPhone displays dunner in 2020

Volgens het artikel gaat Samsung de 5.4-inch en 6.7-inch OLED panelen leveren. Het gaat in dit geval om de on-cell touch flexibele OLED-panelen, waarbij de touch functionaliteiten ingebouwd zijn. De sensor wordt in deze bovenop een dunne filminkapseling geplaatst die in het paneel gevestigd zit. Voorheen werd dit bovenop het gehele paneel gelegd, waardoor het scherm een stukje dikker was. Dat is bij de on-cell OLED-panelen dus niet het geval en dat zorgt voor dunnere schermen. En dunnere schermen zorgen weer voor een reductie in de productiekosten.

Naar verluidt zou Apple de kracht van de on-cell touch OLED-panelen erkennen en weten dat Samsung het enige bedrijf is dat de massaproductie zou kunnen verzorgen. Dat is dan ook de reden dat het bedrijf uit Cupertino bij Samsung Display heeft aangeklopt om de 5.4-inch en 6.7-inch panelen te produceren. In het artikel staat:

“Ondanks het feit dat Apple sinds de eerste iPhone bij de filmtouch-methode is gebleven, heeft Samsung het bedrijf uit Cupertino van gedachten laten veranderen.”

De productie van de 6.1-inch displays zal ook in handen komen te liggen van Samsung, maar het bedrijf zal deze productie delen met LG. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, dan hebben Zuid-Koreaanse bedrijven een monopolie op schermen voor all drie de iPhone-modellen van 2020.

Apple iPhones 2020 OLED
Klik/tap voor groter

Alle drie de modellen voorzien van OLED

Er zit dus degelijk verschil tussen de drie verschillende iPhone-modellen van 2020, maar we kunnen er wel vanuit gaan dat alle drie de modellen voorzien zijn van OLED-schermen. Sinds begin dit jaar wordt er al gesproken over het feit dat dit het geval is en inmiddels kunnen we er bijna niet meer omheen. Ming-Chi Kuo liet bijvoorbeeld in juni weten dat het instapmodel van 2019 nog voorzien zou zijn van een LCD scherm. Iets dat ook daadwerkelijk gebeurde. Maar er was wel degelijk een voorspelling dat Apple het plan omtrent de schermen in 2020 op de schop zou gooien.

Zo liet de analist weten dat ook de schermformaten anders worden. Dit lees je hier.

Reageer op artikel:
Alle iPhones uit 2020 voorzien van OLED (maar er is degelijk een verschil)
Sluiten