Mark Hofman
Mark Hofman Tech 21 jan 2019

iPhones peperduur? Samsungs Galaxy F kost twee keer zoveel!

Samsung gaat binnenkort eindelijk zijn opvouwbare Galaxy smartphone onthullen. Terwijl de producent vorig jaar al een kleine preview dropte van het toestel, heeft het verder redelijk haar mond gehouden over de details. Zeker op het gebied van release en prijs moeten we het doen met een aantal geruchten. Maar dankzij een medewerker van Samsung zijn we een stuk wijzer geworden. Wie denkt dat de iPhones duur waren, kan de borst nat maken. De Samsung Galaxy F wordt namelijk twee keer zo duur. 

Samsung Galaxy F pittig duur

Volgende maand onthult Samsung dan eindelijk, en dit keer ook daadwerkelijk, de opvouwbare Galaxy F.  De producent lanceert de eerste opvouwbare smartphone ter wereld, waar het overigens al een paar jaar mee bezig is. Maar waar we eerder op het gebied van details officieel niets hoorde, heeft een bron binnen Samsung een woordje gedaan tegenover Koreaanse media. Een exacte prijs kunnen we niet verwachten, maar we hebben inmiddels wel een aardig idee in welke prijsklasse we moeten denken. En dat is alles behalve mis.

Samsung Galaxy F

De mensen van PhoneArena hebben hand kunnen leggen op een Koreaans verslag, waarin een medewerker van Samsung praat over de prijs van de nieuwe Galaxy F. De opvouwbare smartphone gaat pittig duur worden volgens de bron, al blijft een daadwerkelijke prijs nog uit. Wel moeten we rekening houden dat de Galaxy F, of hoe Samsung dit toestel ook mag noemen, twee keer zo duur wordt dan andere premium toestellen.

“De vouwbare telefoon is voor twee keer de prijs van een premium toestel te koop. Een sterke case is dus wel vereist.”

Bij premium toestellen kun je denken aan smartphones als de Galaxy S9, Galaxy Note 9, iPhone XS en iPhone XS Max. Eerdere geruchten richtte zich op een prijskaartje tussen de €1500 en €2000, waarbij die laatste misschien wel het meest realistisch te noemen is. Samsung weet met zijn opvouwbare smartphone een uniek stukje technologie te bieden en daar hoort, klaarblijkelijk, een aardig prijskaartje bij. Sterker nog: de goedkoopste versie van de Galaxy S10, zal slechts 50% van de prijs bedragen. Al is dat laatste gebaseerd op verschillende geruchten.

Uniek hoesje?

De bron van Samsung heeft het over een sterke case, en dat is precies waar we misschien nog niet eens bij stil gestaan hebben. Het hoesje voor deze opvouwbare smartphone zal zonder twijfel al uniek op zichzelf zijn. Het moet niet alleen de telefoon kunnen beschermen, maar ook in alle richtingen moeten kunnen buigen. Hoe Samsung dat gaat doen, en hoe duur de case wordt, zullen we misschien op 20 februari zien.

Samsung Galaxy S10 Evan Blass
Mogelijke cases voor Galaxy S10

Dat is namelijk de datum van Samsungs Unpacked event. Tijdens het evenement krijgen we meer te horen over de Galaxy F en wordt de Galaxy S10 serie onthult. Volgens Samsung zelf, zoals in het verslag te lezen is, zijn de Galaxy S10 serie en de Galaxy F uniek genoeg om de consument flink te laten betalen. Hoe hoog de prijs daadwerkelijk zal zijn, en hoe de Galaxy S10 serie er echt uitziet, zien we op 20 februari 2019.

Reageer op artikel:
iPhones peperduur? Samsungs Galaxy F kost twee keer zoveel!
Sluiten