Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 feb 2019

Betrouwbare bron brengt slecht nieuws iPhone XI 2019

Apple’s lineup aan producten is anno 2019 allesbehalve overzichtelijk, al helemaal als het om ports gaat. Ik kan mijn OnePlus 6T opladen met de lader van mijn MacBook, maar niet mijn iPhone. De iPad Pro heeft een USB-C port, maar de normale iPads niet. Ook de aankomende nieuwe iPads niet, als we de geruchten moeten geloven.

Apple iPhone 2019 en USB-C

Het leek er even op dat de nieuwe iPhones van eind dit jaar wel USB-C zouden gaan krijgen. De iPhone XI dus, of voor wat voor naam Apple dan ook gaat kiezen. Brengt 2019 dezelfde port naar je iPad, MacBook en iPhone?

Het antwoord lijkt helaas nee te zijn, als we de doorgaans betrouwbare Japanse blog Mac Otakara moeten geloven. De Lightning port gaat sinds zijn introductie in 2012 gewoon nog een extra jaartje mee.

Naar verluidt heeft Apple wel degelijk iPhones met USB-c ports getest, maar heeft de techgigant toch uiteindelijk gekozen om de oude port te behouden. De reden? Productiekosten en winstmarges, een factor waar je helaas nou eenmaal niet omheen kan. Apple werkt niet enkel aan het perfecte product voor de gebruiker, er moet ook nog geld verdiend worden.

Schande

Apple kan nu Lightning-accessoires op grote schaal produceren, omdat vorige generaties van producten er ook compatibel mee zijn. Denk bijvoorbeeld aan EarPods. Hetzelfde geldt voor de controversiële 5W lader die Apple al jaren bundelt met zijn toestellen. Volgens Mac Otakara zal 2019 geen uitzondering op die regel vormen.

De concurrentie levert ondertussen fast chargers tot wel 40W bij hun toestellen, en sommigen leveren zelfs Qi-draadloze laders erbij. Apple‘s iPhones zijn vaak dubbel zo duur, maar worden geleverd met die eerder genoemde oude lader. Een fast charger zul je zelf los moeten aanschaffen. Anno 2019 eigenlijk een schande, zeker met zulke prijzen.

De korrel zout

Maar goed, het lijkt er helaas dus sterk op dat 2019 geen verbetering met zich mee brengt op dat vlak. Na de tegenvallende verkopen van de huidige generatie iPhones moet Apple onder druk van investeerders de winstmarges zo dik mogelijk houden. Een switch naar USB-C is in dat licht een zet die uitgesteld kan worden.  Neem tot we de nieuwe iPhones daadwerkelijk te zien krijgen echter alle geruchten met een gezonde korrel zout.

MacOtakara

Reageer op artikel:
Betrouwbare bron brengt slecht nieuws iPhone XI 2019
Sluiten