Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 21 nov 2018

Nostalgie: zo tover je een Apple Watch om tot iPod Nano

Waar veel mensen vandaag de dag rondlopen met een iPhone en Apple Watch, was dit jaren geleden het geval met een iPod Nano. De muziekspeler van Apple was gigantisch populair, maar verliet uiteindelijk het toneel. Maar door een nieuwe hoes van Yeonsoo Kang komt de muziekspeler weer tot leven. 

iPod Nano keer terug?

Hoewel de iPod anno 2018 niet heel populair meer is, is hij niet dood. De iPod zit vandaag de dag gewoon simpelweg ingebouwd in iPhones en Apple Watches. Voor de komst van de tech haalde Apple veel populariteit op de hals met de muziekspeler. Hij had alle features van de originele iPod, maar was simpelweg een stuk kleiner en slimmer. Iets wat we, door de nieuwe hoes van Yeonsoo Kang, wederom beleven. Wanneer je in het bezit bent van een Apple Watch zou je zomaar weer eens een iPod Nano in de handen kunnen hebben. Soort van.

Apple Watch x iPod Nano

Met het concept van deze Apple Watch hoes lijken we terug te gaan in de tijd. De zesde generatie iPod Nano was, net als de Apple Watch, lekker klein. Veel gebruikers kochten destijds zelfs een bandje om hem om de pols te kunnen dragen. Dus wat dat betreft zou je kunnen zeggen dat de cirkel weer rond is. De iPod Nano ging van de broekzak richting de pols en de Apple Watch verhuist van de pols richting de broekzak.

Werkt het?

We hebben hier te maken met een concept waarbij de grote vraag is: werkt het als een iPod Nano? Is de Apple Watch te besturen met het wiel zoals dat bij de originele variant ook het geval is? Het antwoord op die vraag is, helaas, nee. Een hoes voor Watch brengt het bekende klikwiel qua uiterlijk misschien terug, maar werkt niet in de praktijk. Dit heeft uiteraard alles te maken met het feit dat de Apple Watch alleen te bedienen is met het touchscreen. Maar het idee? Dat kunnen we zonder enige twijfel waarderen!

Apple Watch x iPod Nano

Wie de Pod Case, zoals het ding officieel heet, wil kopen heeft pech. Hij is niet te koop. Het is tot nu toe een simpel concept wat nog in productie moet gaan.

Reageer op artikel:
Nostalgie: zo tover je een Apple Watch om tot iPod Nano
Sluiten