iPro: een gaaf concept voor Apple’s actiecamera

Het zou geen kwaad kunnen, een gedegen concurrent voor de GoPro. Vooralsnog heeft GoPro een gigantisch aandeel in de markt der actiecamera’s en slagen andere merken er simpelweg niet in om het merk in gevaar te brengen. Maar wie weet gaat tech-gigant Apple dit wel voor elkaar krijgen! In januari 2015 kwam in ieder geval een patent van Apple bovendrijven waarin de plannen voor een actiecamera werden beschreven. De koers van GoPro daalde na dit nieuws flink, ook al beschrijft dit patent geen concrete plannen van Apple om een actiecamera te ontwikkelen. Daarnaast bleek dit patent een aantal jaar geleden van Kodak te zijn overgenomen. Anyway, GoPro heeft zich weer herpakt en is het dus wachten op een eventuele actiecamera van Apple. Maar wij houden nou eenmaal niet van wachten dus heeft het Duitse Curved/labs alvast een voorzet gemaakt. Zij hebben een gaaf concept voor Apple’s actiecamera bedacht, de iPro. Check it out!

De Duitse guys hebben het welbekende click wheel naar de camera teruggebracht waarmee je de camera bedient. Hiermee kun je ook tussen fotografie en video switchen en activeer je de draadloze verbinding. Verder kun je kiezen tussen een groothoeklens of ‘normale’ fotostand en kun je een timelapse of slowmotion-beelden maken. De iPro beschikt over minimaal 16GB aan opslagruimte en kun je ‘m draadloos aan je iPhone, computer of Apple Watch koppelen. Met je iPhone of Apple Watch kun je de actiecamera dan ook bedienen.

Met de iPro kun je uiteraard in 4K-resolutie filmen en moet-ie beter dan de laatste GoPro Hero 4 Black Adventure presteren. Daarnaast is-ie waterdicht en schokbestendig. Curved/labs heeft ook een prachtige lederen case ontwikkeld waarin je ‘m kunt bewerken. De iPro is een prima start van wat kan uitgroeien tot een briljant product. Wat ons betreft moet er nog wel een hoop aan het design worden gesleuteld mochten wij er onze avonturen mee vastleggen. Wat vinden jullie ervan? Laat het ons hier weten.

Reageer op artikel:
iPro: een gaaf concept voor Apple’s actiecamera
Sluiten