Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 21 mei 2017

iRobot Roomba 900 serie zuigt beter en langer

Behoorlijk wat jaren geleden verscheen de eerste Roomba robot stofzuiger op de markt. Deze rolde inderdaad zelf rond om stof van de vloer te borstelen, maar had nog behoorlijk wat mankementen. Zo detecteerde hij bijvoorbeeld objecten en muren door er simpelweg tegenaan te botsen.

Ook kon het voorkomen dat hij onder een bed opeens leeg was en daar dus vast zat. Gelukkig piepte het robotje nog wel wanneer dit gebeurde, maar als je even weg was geweest moest een zoektocht naar de stofzuiger worden ingezet. Tegenwoordig is de Roomba een stuk geavanceerder geworden. Volgens iRobot, de maker van de Roomba producten, reinigt de Roomba 900 serie langer en beter dan ooit tevoren.

Efficiënte navigatie Roomba 900 serie

De Roomba 900 serie zou een hele woonlaag van het huis zelfstandig kunnen reinigen door gebruik te maken van vSLAM technologie. Hierbij worden visuele oriëntatiepunten gemaakt, zodat de Roomba weet waar hij zich bevindt en waar al is schoongemaakt. Met de iAdapt 2.0 Navigatie technologie wordt een efficiënt schoonmaakpatroon gemaakt voor de hele woonlaag. Het is overigens geen probleem wanneer de robot tussendoor leeg raakt. Hij gaat in dat geval zelf naar het oplaadpunt om vervolgens met een volle batterij weer vrolijk verder te stofzuigen.

Roomba

AeroForce 3-staps reinigingssysteem

Met de Roomba 800 serie werd voor het eerst het AeroForce reinigingssysteem geïntroduceerd. Bij de 900 serie is dit verder verbeterd en wordt gebruik gemaakt van  drie geavanceerde technologieën om stof, haar van huisdieren en groter afval op te zuigen. De zuigkracht is bij de nieuwe serie sterk verbeterd in combinatie met de nieuwe generatie motor. Voor het reinigen van tapijten en vloerkleden is de stofzuiger uitgerust met een tapijt boost functie. Hierbij wordt de luchtkracht automatisch verhoogd wanneer een tapijt of vloerkleed gedetecteerd wordt.

Roomba 900 serie

Roomba app

Het reinigingssysteem kan overigens ook op afstand aan worden gezet. De stofzuiger is namelijk uitgerust met een wifi verbinding en kan via de iRobot HOME app vanaf elke plek aangezet worden. Met de laatste update van de app kan ook precies bijgehouden worden waar de Roomba 900 serie stofzuigrobot al heeft schoongemaakt. Het is ook mogelijk om een notificatie te ontvangen wanneer de Roomba klaar is met schoonmaken.

iRobot HOME app

Uiteraard is iRobot niet het enige bedrijf dat robotstofzuigers produceert. Op deze lijst hebben we nog meer stofzuigers op een rijtje gezet, welke zelfstandig je huis schoonmaken.

Reageer op artikel:
iRobot Roomba 900 serie zuigt beter en langer
Sluiten