Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 13 jun 2018

iRobot onthult drie stemgestuurde Roomba robotstofzuigers

iRobot, bekend van onder andere het merk Roomba, heeft drie nieuwe WiFi-robotstofzuigers gepresenteerd. Het gaat om de Roomba 671, 675 en 676. De nieuwe robotstofzuigers reinigen het huis semi-zelfstandig en zijn compatibel met Amazon Alexa en Google Home.

Je kunt de stofzuigers dus via stemcommando’s starten, maar ook pauzeren en koppelen aan het laadpunt. Wie geen Alexa of Google Assistant heeft, kan de nieuwe iRobot Home-app gebruiken. Daar kunnen ook schoonmaaksessies mee gepland worden.

Nieuwe stofzuigers, nieuwe app, geen Siri

Naast het bedienen van de stofzuiger en het plannen van schoonmaaksessies, laat de app ook zien waar de Roomba heeft schoongemaakt en geeft inzicht in de smerigste vloerdelen en het reinigingsoppervlak. Wanneer het schoonmaken wordt gestart en wanneer het is voltooid, stuurt de stofzuiger een pushbericht.

Ondersteuning voor Siri zit er voorlopig niet in, maar daar kan met iOS 12 verandering in komen. Dan kan de iOS-app van iRobot namelijk een eigen Siri Shortcut integreren. De fabrikant maakt echter niet duidelijk of dat ook gaat gebeuren.

Meer sensoren

Een robotstofzuiger valt of staat natuurlijk bij de slimheid van zijn sensoren. De nieuwe Roomba-modellen zijn zelflerend en kunnen ook stofzuigen onder een tafel met stoelen zonder vast te zitten. Het apparaat maakt zestig beslissingen per seconde. De stofzuiger probeert ook te detecteren welke delen van het huis het vaakst vuil worden. Er zijn ook sensoren die trappen en andere punten waar de stofzuiger kan vallen detecteren.

De iRobot Roomba 600-serie (671, 675 en 676) is vanaf 20 juni verkrijgbaar bij retailers en webshops. De adviesprijs is 349 euro, dat is voor de Roomba 671. De prijs van de twee andere modellen is nog niet bekend.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Reageer op artikel:
iRobot onthult drie stemgestuurde Roomba robotstofzuigers
Sluiten