Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 2 nov 2019

Iron Fist gaat misschien opwachting maken in Marvel film

Het doel achter het Marvel Cinematic Universe is voornamelijk om verschillende superhelden samen te kunnen brengen. Zo kwamen in Avengers: Endgame bijvoorbeeld meer dan 40 bekende Marvel personages bij elkaar. Al is er ook aantal een bepaald groepje dat eigenlijk nooit aanwezig is. Het gaat hier natuurlijk om de personages uit de Marvel series, zoals bijvoorbeeld Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist.

Het blijkt nu echter dat deze laatste misschien alsnog zijn opwachting gaat maken in het Marvel Cinematic Universe. Dit voor een aankomende film waarin een nieuw personage wordt geïntroduceerd.

Iron Fist mogelijk te zien in Shang-Chi film

Het feit dat de personages uit de Marvel series op Netflix nooit in de MCU films te zien zijn heeft blijkbaar te maken met bepaalde rechten. Waar Venom bijvoorbeeld van Sony is, hebben de acteurs achter Jessica Jones en Luke Cage volgens bepaalde bronnen geen toestemming om aan Marvel projecten buiten Netflix mee te doen.

Toch gaan er nu geruchten dat Iron Fist zijn opwachting gaat maken in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, een aankomende Marvel film. Dit omdat de nieuwe superheld welke in deze film geïntroduceerd gaat worden veel affiniteit met hem heeft.

Shang Chi
Bron: The Walt Disney Company

Het lijkt er echter wel op dat Disney het personage opnieuw moet gaan schrijven en ook een andere acteur nodig heeft. Dit omdat, als de geruchten kloppen, acteur Finn Jones (die Iron Fist in de eerdergenoemde serie heeft vertolkt) momenteel nog aan Netflix verbonden zit.

Shang-Chi

In Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings zullen we kennismaken met het gelijknamige personage dat een meester is in martial arts. Hij is – afgezien van de videogame Marvel Future Fight – nog nooit buiten de comics verschenen. De film staat gepland om in 2021 te verschijnen.

Naast de film rond Shang-Chi (waar eventueel dus ook Iron Fist in te zien gaat zijn) blijkt Marvel de komende jaren nog vrolijk door te gaan met films maken. Lees hier meer over de plannen die ze hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Iron Fist gaat misschien opwachting maken in Marvel film
Sluiten