Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 17 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Iron Man: alternatief einde moest X-men in MCU introduceren

Als jij een echte Marvel fan bent dan kun je jezelf vast nog de legendarische after-credits scene van de originele Iron Man film herinneren. Hierin zagen we namelijk Nick Fury, die tegen Tony Stark vertelde dat hij onderdeel uitmaakte van een groter universum. Ondanks dat dit allesbehalve gelogen was blijkt er een alternatieve versie van deze scene te bestaan waarin gewezen wordt op een nog groter Marvel Cinematic Universe.

Alternatieve post-credits scene voor Iron Man opgedoken

Het in 2008 verschenen Iron Man was het begin van de gigantische superheldenwereld die het Marvel Cinematic Universe heet. Al blijkt nu dat het niet veel gescheeld had of dit universum was nog veel groter geweest.

Er is namelijk een alternatieve versie vrijgegeven van de spraakmakende scene die na het einde van de aftiteling van Iron Man wordt vertoont. Hierin wordt verwezen naar ”gamma ongevallen, radioactieve insectenbeten en mutanten”:

Waar ”gamma-ongeval” en ”radioactieve insectenbeet” hoogstwaarschijnlijk een verwijzing zijn naar de Hulk en Spider-Man werden er met die mutanten ongetwijfeld de personages van X-men bedoeld. Dit terwijl deze laatste tot op heden nog niet in het Marvel Cinematic Universe te zien zijn geweest. We vermoeden dat dit ook de reden is dat de betreffende Iron Man scene is aangepast.

Disney x 20th Century Fox

De reden dat de X-men hun opwachting in het MCU nog niet gemaakt hebben heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat de rechten voor de personages destijds bij 20th Century Fox lagen, terwijl Iron Man en daarbij het gehele Marvel Cinematic Universe van Disney was. Al is 20th Century Fox inmiddels overigens wel door Disney opgekocht.

Gezien de rechten voor zowel X-men als het Marvel Cinematic Universe tegenwoordig in dezelfde handen liggen is de kans erg groot dat de twee elkaar een keer zullen gaan tegenkomen. Daarnaast blijft er natuurlijk ook een mogelijkheid dat we de eerdergenoemde Iron Man nog eens gaan terugzien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Iron Man: alternatief einde moest X-men in MCU introduceren
Sluiten