Mark Hofman
Mark Hofman Tech 27 jun 2019

Iron Man in het echt: Mythbusters-ster bouwt werkend pak

Mythbusters was een fantastisch programma van Discovery Channel, omdat o.a. presentator Adam Savage alles op alles zetten op mythes de wereld uit te helpen. Ondanks het feit dat die tijd achter hem ligt, keert de held wel weer terug met zijn eigen programma genaamd Savage Builds. En daarin produceert hij onder andere een Iron Man pak die nog eens functioneel is ook!

Iron Man pak nagebouwd door Mythbusters-presentator

Waar Adam Savage in Mythbusters er zelf alles aan deed om mythes te ontkrachten, pakt de presentator het in Savage Builds iets anders aan. De beste man zorgt ervoor dat het benodigde talent voor het grijpen ligt en probeert op deze manier de meest epische dingen te bouwen. Of het nu gaat om een bouwwerk uit een populaire film of je favoriete Netflix serie: Savage bouwt het na!

En dat zorgt ervoor dat de presentator aan de haal ging met een heus Iron Man pak. Hij bouwde, met zijn team, een eigen versie van het welbekende kostuum met het doel om deze werkend te maken. Dat betekent niet alleen dat het moet kunnen vliegen (wat het overigens wel doet), maar ook dat het pak bescherming moet bieden. En in Amerika houdt dat in dat het pak kogelvrij moet zijn. Om te testen of dat daadwerkelijk zo is, hangt Adam het pak aan een pop en schiet hij er een paar kogels op af. Het resultaat check je hieronder:

Voor de Marvel-fans onder ons: in bovenstaande video is het Iron Man Mark II pak nagemaakt. Dat deed Adam Savage met een 3D-printer en een flinke lading titanium. Zoals niet in bovenstaande video te zien is, kan het Iron Man pak ook gewoon vliegen. Hiervoor werd Richard Browning, die met zijn bedrijf Gravity Industries gespecialiseerd is in jetpacks, ingeschakeld.

Naast het feit dat Savage Builds zich richt op het namaken van het Iron Man pak, zullen er in het eerste seizoen van acht afleveringen nog meer bekende personages voorbij komen. Zo is er bijvoorbeeld ook een episode waarbij Mad Max centraal staat. Kortom: ontzettend tof om te zien!

Reageer op artikel:
Iron Man in het echt: Mythbusters-ster bouwt werkend pak
Sluiten