Milton Broen
Milton Broen Google 30 sep 2015
Leestijd: 3 minuten

Is de nieuwe Chromecast 2 een Apple TV-killer?

Google heeft gisteravond twee nieuwe varianten van de populaire HDMI-stick gepresenteerd, de Chromecast 2 en de Chromecast Audio. Apple heeft eerder deze maand ook hun nieuwe Apple TV gepresenteerd. Maar hoe verhouden deze twee apparaten zich tot elkander? Wij beantwoorden de vraag voor jou zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken welke van de twee aan te schaffen!

Apple TV 4e generatie

Eerder deze maand heeft Apple hun nieuwe Apple TV gepresenteerd. De vernieuwde Apple TV is in wezen in elk elk opzicht beter geworden. Hierdoor reageert-ie sneller op elke manier dat je ‘m wilt gebruiken. Daarnaast kent het apparaat diverse vernieuwde functionaliteiten en aspecten. Zo kent het nieuwe apparaat van Apple een afstandsbediening met touch scherm, een vernieuwde App Store, kun je ook gamen door middel van Apple TV en kun je ‘m aansturen door middel van Siri.

Chromecast 2

De originele Chromecast stamt alweer uit 2013. De HDMI-stick, die voor drie tientjes je TV slim maakt, betekende een groot succes voor Google. Wij vinden de Chromecast één van de beste mediaspeler voor deze schappelijke prijs. Na twee jaar tijd is de Chromecast echter aan vernieuwing toe en dat vond Google ook. Ook de gloednieuwe Chromecast 2 is zodoende op alle punten verbeterd. Het slimme apparaat heeft onder andere een nieuw uiterlijk gekregen. Aan het innerlijk is echter ook het nodige verbeterd. Zo ondersteunt-ie nu vijf gigahertz-Wifi, kun je gamen op je tv met je smartphone als afstandsbediening en is de app waarmee je ‘m bedient flink getweaked. Spotify-gebruikers kunnen nu ook optimaal genieten van Chromecast. Het vernuftig stuk technologie ondersteunt de muziek-streamingdienst namelijk ook.

Chromecast Audio

De Chromecast Audio is een nieuwe insteek van Google. Het is een goedkope manier om goede boxen die niet via Bluetooth werken toch muziek te laten streamen. Je hebt dus eigenlijk het effect van SONOS, maar dan in een klein extern doosje. Of het een succes gaat worden moet nog blijken. Slim en innovatief is het in ieder geval wel.

Apple TV of Chromecast?

Maar nu de grote vraag, Apple TO of Chromecast? Dit blijft altijd een persoonlijke kwestie. Veel mensen verkiezen de besturingssystemen van Apple boven die van Google. Als je ze naast elkaar legt zijn er los van het design geen grote verschillen. De prijs zou voor velen echter wel een doorslaggevende factor kunnen zijn. In dat opzicht kunnen wij eerlijk zeggen dat de Chromecast verreweg heeft gewonnen. Met een prijs van slechts 39 euro in de Google Play Store is dit geen partij voor de Apple TV die waarschijnlijk de prijs gaat kennen van tussen de 149 tot 199 euro. Wil jij voor een goedkope prijs en op een makkelijke manier je tv kunnen besturen met je smartphone of content op groter beeld bekijken? Dat is de Chromecast 2 voor jou weggelegd, zelfs als je een iPhone hebt, want ook daar kun je ‘m mee aansturen. Is prijs voor jou geen belangrijke factor én houd jij van het besturingssysteem van Apple en een speciaal-ontworpen afstandsbediening, dan is de Apple TV voor jou weggelegd. Op andere vlakken, zoals het aanbod van applicaties en aansturing door middel van spraakherkenning, doet de Chromecast 2 niet ten onder aan Apple TV.

Deze apparaten heeft Google ook gepresenteerd

Tijdens de presentatie heeft Google ook de nieuwe Nexus telefoons gepresenteerd. Ben jij benieuwd wat de nieuwe functies zijn van deze apparaten? Check dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is de nieuwe Chromecast 2 een Apple TV-killer?
Sluiten