Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Rides 23 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Is deze gave Volocopter de persoonlijke vliegmachine van de toekomst?

Een helikopter kent bijna iedereen wel, en bij een quadcopter heb je waarschijnlijk ook wel een idee. In Duitsland werkt men momenteel nóg iets anders: een Volocopter. Het is een klein voertuig met achttien rotors, een soort persoonlijke minihelikopter! Aanvankelijk dachten we dat dít de ‘vliegende auto’ zou worden, maar sinds kort spreiden we onze kansen!

Volocopter?

Het Duitse bedrijf e-Volo ontwikkelt de vliegmachine, men hoopt als opvolger van de personenauto. De Volocopter heeft twee stoelen, en werkt helemaal elektrisch. De meerdere rotors zorgen voor behoorlijk wat draagkracht, en houden de Volocopter compact. Een heli heeft behoorlijk wat ruimte nodig om op te stijgen of landen, voor de Volo geldt dat een stuk minder.

Op dit moment zijn de accu’s nog het zwakke punt van de Volocopter. Het voertuig kan nog maar zo’n twintig minuten tot een half uur vliegen. In eerste instantie wordt het aangeboden als een soort sportvliegtuigje, voor een ton of drie. Later wil e-Volo versies met vier of zes zitplaatsen uitbrengen.

Erg gaaf ding! Als men serieus wil inzetten om hier de nieuwe personenwagen van te maken, dan moet de prijs wel een stuk omlaag. Daarnaast moet je er rustig een paar uur mee kunnen vliegen. Tot slot zijn er nog wat wetswijzigingen nodig voor iedereen overal zou kunnen landen met een Volocopter. We zien dus nog wel wat beren op de weg!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Is deze gave Volocopter de persoonlijke vliegmachine van de toekomst?
Sluiten