Is dit een GoPro-killer? Garmin wil de markt veroveren met de HD-actiecamera VIRB

Ondanks de toenemende concurrentie lijkt het erop dat GoPro het merk zo goed weet neer te zetten dat de meesten voor de Hero 3 kiezen. Een tijdje terug kregen wij de Zuid-Koreaanse ISAW A2 Ace tot onze beschikking en daar waren we redelijk tevreden over. Het schijnt dat-ie betere videobeelden maakt dan de Hero 3 White en Silver, maar nog niet in de buurt komt van de Black-variant. De ISAW is dan ook een stuk goedkoper. Maar goed, genoeg over de ISAW en GoPro, er komt een nieuwe HD-actiecamera op de markt die de markt wil veroveren. Garmin – die we kennen van de HUD – presenteert de VIRB en VIRB Elite.

Uniek aan de VIRB is dat-ie beschikt over een waterdichte behuizing zodat een extra hoes niet nodig is. Daarnaast beschikt-ie over een 1,4-inch kleurenscherm en kun je met een volle batterij zo’n drie uur lang achter elkaar videobeelden opnemen. Handig is dat je foto’s kunt maken terwijl je aan het filmen bent en heeft de VIRB digitale beeldstabilisatie en lenscorrectie. Bij de duurdere uitvoering – de VIRB Elite – kunnen Wifi, hoog-gevoelige GPS en andere data-sensoren natuurlijk niet ontbreken.

Dankzij het aerodynamisch design kun je eenvoudig een HD-video opnemen. Het enige wat je hoeft te doen is de schuif naar voren te bewegen. Naast video’s maakt de VIRB ook zestien megapixel-foto’s en kun je er timelapse-video’s mee maken. Wil je gaan snorkelen of duiken met de camera? Dan heb je niet zoveel aan de IPX-7 waterdichte behuizing, want daarmee kan de camera tot dertig minuten en een diepte van maximaal één meter onderwater blijven. Wil je langer en dieper onderwater, dan is er een optionele duikbehuizing verkrijgbaar. Maar voor skiën, (kite)surfen en kajakken is-ie prima zonder hoes te gebruiken.

De Elite-uitvoering beschikt ook over een accelaratiemeter en hoogtemeter. Hierdoor kun je o.a. de locatie, snelheid, hoogte en hartslag (in combi met een hartslagmonitor) zien terwijl je een video aan het opnemen bent. Daarnaast is er een speciale app voor iOS en Android. Met deze apps kun je bijvoorbeeld alvast de previews checken. Een laatste feature van de Elite is dat-ie weet wanneer je tijdens het snowboarden een afdaling neemt of dat je in de skilift zit. Wanneer je in de lift zit schakelt-ie zichzelf automatisch uit en gaat de cam bovenop de berg weer aan. Slim bedacht!

Mocht je interesse hebben dan is zowel de VIRB en VIRB Elite vanaf eind september 2013 verkrijgbaar voor respectievelijk 299 – en 399 euro.

Reageer op artikel:
Is dit een GoPro-killer? Garmin wil de markt veroveren met de HD-actiecamera VIRB
Sluiten