Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 nov 2018

Op naar Azië: is dit het volgende innovatieve product van Dyson?

Dyson ken je waarschijnlijk vooral van de draadloze stofzuigers. Daarnaast bouwt de Britse uitvinder ook luchtreinigers, voor in huis. De volgende stap? Naast elektrische auto’s werkt James Dyson naar verluidt een aan gloednieuw product.

Dyson luchtreiniger en koptelefoon

In landen als China waar luchtvervuiling echt een groot probleem is, lopen veel consumenten met mondkapjes rond. Daar verhoogt de lucht die je inademt namelijk significant de kans op bijvoorbeeld longkanker.

Dat is ondertussen zo normaal geworden, dat de mode er op inspeelt. De mondkapjes komen in de vorm van kettingen, sjaals of zelfs maskers. Volgens Bloomberg, doorgaans een betrouwbare bron voor dit soort nieuws, wil Dyson die gigantische markt gaan aanboren.

Naar verluidt werkt het Britse bedrijf aan een draagbare luchtreiniger die ook functioneert als een koptelefoon. Oftewel, omgedraaid, een koptelefoon die ook de lucht reinigt die je inademt. Dat blijkt uit patentaanvragen van het bedrijf.

De luchtreinigers voor in huis zijn al een gigantisch succes in Azië. Volgens Bloomberg verzorgde die productgroep driekwart van de omzet in 2017. In datzelfde jaar steeg de totale omzet met meer dan 40 procent naar 4.6 miljard dollar.

De fabrikant wil dit nieuws overigens ontkennen noch bevestigen, dus dat blijft een kwestie van afwachten. Het zou echter een logische volgende stap zijn, zeker met Azië in het achterhoofd. Dergelijke markten zijn gigantisch, maar worden vaak amper echt benut door Westerse fabrikanten.

Wereldwijd wordt luchtvervuiling de komende jaren alleen maar een groter probleem, dus de timing zou perfect kunnen zijn. Lees ook alles over Dyson’s plannen voor elektrische auto’s. De toekomst is elektrisch!

?Check ook: Samsung Galaxy S10: bekende Leaker bevestigt wat we al vreesden

Bloomberg

Reageer op artikel:
Op naar Azië: is dit het volgende innovatieve product van Dyson?
Sluiten